Fra Kollund skov til Padborg

 

 

 

Blikstille morgen i Flensborg Fjord

Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og fuglene synger morgensang, udenfor shelteret. Jeg ligger i soveposen en håndfuld minutter mere og bare kigger ud på fjorden. At vågne op herude i den friske luft og naturen så tæt på, det giver bare en dejlig følelse i kroppen.

 

Flensborg Fjord set inde fra shelteret, med det oplyste skibsværft på Flensborg havn.

 

Svaneparret med deres fem små unger efter sig.

 

Udsigten fra shelteret udover Flensborg Fjord, med kaffen i den anden hånd.

 

Når man så har taget mod til at forlade soveposen og listet om bagved et nærliggende træ, for at morgenstrinte og man kan høre vandet koger fra Optimus brænderen, så ved man kaffen snart er klar og man kan få noget frisk olie på tandhjulene. Det er sidste morgen jeg kommer til at gå på Gendarmstien og derfor også heldigvis sidste morgen med havregrød, men jeg skal have et eller andet indenbords inden jeg forlader shelterpladsen, så ikke så meget brokkeri og i gang. Alt imens jeg sidder der og forsøger at få havregrøden ned, svømmer et svanepar forbi ved kysten med fem små unger efter sig. Da jeg har rengjort gryden i fjorden og fået pakket hele rygsækken, så er klokken ved at være kvart i ni og jeg starter min 9 km vandretur, indtil Padborg station.

 

Shelterpladsen ligger lidt tættere på kysten end Gendarmstien og du skal derfor tage en lille stikvej ned til shelterpladsen fra vandreruten.

 

Gendarmstien på vej til Padborg.

 

 

Illegal ind”vandrer”

Da jeg forlader den kystnære shelterplads og går mod den lille grænseovergang, kan jeg tydeligt huske hvordan jeg havde det i kroppen sidste år, da jeg dengang skulle gå videre mod Spanien. Nu står jeg så her igen, med ømme fødder og et smil op til begge ører. Dét her vandreliv har virkelig vundet indpas og jeg vil super gerne dyrke det mere i fremtiden. Måske den der drøm om at blive vandreguide, slet ikke er så dum igen? Men da jeg ser den lille hvide skilt, som virker som grænseovergang på Gendarmstien i horisonten, stopper jeg kort op. Der er røde og hvide politi strimler foran broen og det er tydeligt for enhver at grænsen her, er lukket. Men skulle jeg så give op og finde en anden vej mod Padborg? Ja, det burde man måske, men der er nogle gange forskel på hvad man burde og hvad man ender op med at gøre. Ja, I har nok gættet det, men for jer der ikke har, så kiggede jeg mig kort over skulderen og så kravlede jeg igennem afspærringen. Så nu kan jeg vel også skrive Illegal ind”vandrer” med rygsæk, på CV’et. Jeg griner lidt af tanken og endnu mere af det her latterlige 45. mio kr. dyre vildsvinehegn, som nu står som en light version af den altid godt omtalte mur, mellem USA og Mexico. Jeg kan knapt nok udtrykke hvor grimt, jeg synes hegnet ser ud i naturen og hvor tåbeligt det er, når vildsvin nu både kan svømme længere distancer og hoppe højere, end vi umiddelbart tror. Jeg er ikke ekspert, men det lader det virkelig heller ikke altid til vores folkevalgte er.

 

Vildsvinehegnet ved grænsen til Tyskland.

 

Vildsvinehegnet ved grænsen til Tyskland.

 

Grænseovergangen set fra den danske side.

 

Tydeligt spærret af, men ikke en hindring på min vandretur mod Padborg.

 

Netop krydset afspærringen og dermed grænsen også.

 

Grænseovergangen set fra den tyske side.

 

Jeg har nu krydset den lukkede grænse og bevæbnet mig med min Buff, i tilfælde af jeg skal bruge mundbind et sted på ruten mod Padborg. Det hele ser dog ret fredeligt ud og da jeg kommer til Kobbermølles lave gule rækkehuse, er der dømt dansk idyl for alle pengene. Christian den 4. grundlagde i år 1635 et hammerværk i Krusådalen og derfor blev de karakteristiske arbejderboliger opført.

 

Buffen blev fundet frem i tilfælde af jeg skulle bære den, i visse områder.

 

De idylliske arbejderboliger i Krusådalen.

 

Endnu en afspærring på Gendarmstien.

 

Her var lågen dog trods alt stadig åben.

 

Da jeg igen kommer på dansk jord, er denne tids største samtaleemne synligt, selvom man er på vandretur. En stor COVID-19 teststation står og bryder en lille parkeringsplads, foran det lokale bingo center. Jeg går forbi og tænker tilbage på min isoleringsperiode, i Colombia. Nu kan jeg pludseligt bare vandre frit rundt i naturen, uden at Coronavirussen konstant behøver at være i fokus. Det er virkelig et fantastisk afbræk.

 

Skal du lige testes for COVID-19?

 

Herfra følger jeg Gendarmstien og møder også Hærvejens afslutning, i Padborg. Jeg så ikke afslutningen da jeg vandrede mod Spanien, da jeg gik ad Gendarmstien og direkte over grænsen mod Flensborg dengang. Den er ligesom de andre steder også spærret af med politiets afskærmningsstrimler og endnu en gang går jeg igennem og videre mod afslutningen, af mit eventyr i det sønderjyske.

 

Mere afspærring på Gendarmstien.

 

Hærvejens afslutning, men jeg følger lige Gendarmstien indtil Padborg.

 

Gendarmstiens begyndelse i Padborg lige ved stationen. Tak for gode 84 kms vandrerute!

 

 

Grænsekontrol og pleje af udstyr

Jeg har faktisk en lille smule fart på, da jeg går mod stationen i Padborg. Jeg skal nå et tog mod København, som jeg har købt en pladsbillet til. Der er nogle forholdsregler i de her tider med Coronavirussen og hvis man ikke har booket en pladsbillet, så kan man altså ikke komme med toget, selvom der stadig er pladser. Så jeg har sørget for en afgang klokken 10:59 fra Padborg til København og det er et direkte tog kontra en del af de andre afgange, så jeg vil rigtig gerne med den her. Derfor bliver der igen i dag, gået lidt ekstra stærkt de sidste par kilometer og jeg ankommer på stationen ti minutter før toget kører og min krop skriger på et varmt pølsehorn og en kold Faxe K.

 

Stien op mod togperronen på Padborg station.

 

Men der er ingen kiosk eller lignede på stationen, til gengæld er stationen fyldt med både politi og hjemmeværnsfolk. Da Padborg er første station i Danmark fra Tyskland, så er det her alle skal have tjekket billet, pladsbillet og om de har en god grund til at besøge Danmark, plus om de opfylder kravet om at have booket seks overnatninger på forhånd. Ingen må hverken forlade, eller påstige toget, før alle er tjekket igennem. Efter ti minutters forsinkelse, sker der pludseligt noget. Betjentene har gået frem og tilbage i togsættene og tjekket passagerne, men nogle må være sluppet igennem nåleøjet til at starte med, fordi én af betjentene kommer ud af den bagerste vogn og råber så efter sine to kollegaer ”hvorfor fanden har i ikke taget de tre hernede? De sad bare og kiggede”. De tre østeuropæiske lignende mænd bliver bedt om at stige af toget og følge med politiet, som så tillader os andre at stige på toget. Togturen mod København forløber ellers i stilhed og uden problemer.

 

Politi og hjemmeværnsfolk på Padborg station, for at kontrollere toget.

 

Politi og hjemmeværnsfolk på Padborg station, for at kontrollere toget.

 

Da jeg kommer hjem til min bedste kammerat og hvor jeg for tiden får lov at sove på sofaen, bliver rygsækken fuldstændig tømt. Alt skal ud og tjekkes igennem, efter en tur ude i naturen. Tøj skal vaskes, køkkengrej skal rengøres, vandresko skal rengøres og imprægneres, sovepose og rygsæk skal luftes og det hele skal stilles i orden, så det er klar til at blive pakket ned til næste eventyr. Hvis man ikke vedligeholder sit grej og passer på det, så skal man heller ikke blive overrasket når det går i stykker, før man måske kunne have forventet det.

 

Sovepose og rygsæk til luftning på terrassen.

 

Alt i alt har de fire vandredage på Gendarmstien, været helt fantastiske. Jeg kan virkelig kun anbefale alle at tage til Sønderjylland og vandre på en af Danmarks smukkeste vandreruter og nyde både naturen, fremkommeligheden og den sønderjyske historie.

 

 

Fredag, 3. juli – 2020  

Andet fra samme kategori

Bornholms kyststi – Dag 7

Bornholms kyststi – Dag 7

Fra Hasle til Rønne     Morgen i snegletempo Da jeg åbner øjnene i soveposen og kigger mig omkring i shelteret, er det til min første morgen på turen, uden vækkeuret har været slået til. Jeg har kun omkring 9 km ind til Rønne og derfor er der på ingen måde...
Bornholms kyststi – Dag 6

Bornholms kyststi – Dag 6

Fra Opalsøen til Hasle     Hammershus borgruin i regn og blæst Da jeg slår øjnene op i hængekøjen, er jeg godt klatøjet. Jeg kom aldrig rigtigt til at føle mig tilpas i hængekøjen, så selvom jeg gik tidligt i seng, så fik jeg ikke sovet meget og den søvn jeg...
Bornholms kyststi – Dag 5

Bornholms kyststi – Dag 5

Fra Østerlars til Opalsøen     Morgenmad på Gudhjem røgeri Når jeg er på disse vandringer, så har jeg ikke selv sat en alarm på telefonen for at komme op, det sørger både naturen og mit indre vækkeur for. Jeg vågner stort set næsten altid omkring klokken syv...
Bornholms kyststi – Dag 4

Bornholms kyststi – Dag 4

Fra Svaneke til Østerlars     Høj på overnatning i telt Jeg slår øjnene op klokken halv syv og selvom teltet har kostet under en hund, så har jeg faktisk sovet udmærket. Jeg vågnede kort omkring tre tiden, men kun fordi jeg hørte regnen slå mod teltdugen....
Bornholms kyststi – Dag 3

Bornholms kyststi – Dag 3

Fra Snogebæk til Svaneke     Frisk vind i shelteret til solopgang Da jeg kvart over seks slår øjnene op, er det til lyden af den blafrende presenning som lukker det ene friske vindpust ind i shelteret efter det andet, alt imens solopgangen så småt, er ved at...
Bornholms kyststi – Dag 2

Bornholms kyststi – Dag 2

Fra Boderne til Snogebæk     Tidligt op og ud på stierne Klokken er omkring seks, da jeg slår øjnene op og åbner døren ud til shelterpladsen. Jeg ligger lidt i soveposen og drømmer om at man kunne fryse tiden og bare ligge her resten af dagen og nyde...
Bornholms kyststi – Dag 1

Bornholms kyststi – Dag 1

Fra Rønne til Boderne     Med offentlig transport til Køge Det er torsdag aften d. 23/7 2020, tasken er pakket med oppakning til en uges vandring på Bornholm og jeg er virkelig klar til at komme tilbage til solskinsøen, som jeg ikke har besøgt siden 7....
Overblik over Bornholms Kyststi

Overblik over Bornholms Kyststi

Grundlæggende om Kyststien Kyststien bliver ofte beskrevet som en 120 kms vandrerute, rundt om Bornholms kystlinje. Men en stor del af vandreruten går faktisk langs de gamle redningsstier, som blev grundlagt allerede tilbage i 1895, da folketinget vedtog Danmarks...
Gendarmstien – Dag 4

Gendarmstien – Dag 4

Fra Kollund skov til Padborg       Blikstille morgen i Flensborg Fjord Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og...
Gendarmstien – Dag 3

Gendarmstien – Dag 3

Fra Gråsten til Kollund skov       Sovet som en sten, vækket af gravemaskine Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit...
Gendarmstien – Dag 2

Gendarmstien – Dag 2

Fra Kobbel skov til Gråsten       Solopgang, kaffe og stilhed! Jeg elsker at sove udenfor i naturen, men når det er første nat udenfor, så skal man altid lige finde sig til rette og med vandringen på de 37 km i går, så vidste jeg godt det ville blive en...
Gendarmstien – Dag 1

Gendarmstien – Dag 1

Fra Skovby til Kobbel skov     Mama sørger for morgenmad og transport til Skovby Som altid før et nyt eventyr, så sover jeg aldrig natten op til turen skal starte, så da vækkeuret ringer klokken 05:45, er det ikke ligefrem fordi jeg flyver ud af sengen. Men...
Gendarmstien

Gendarmstien

Overblik over gendarmstien       Efter at have vandret Gendarmstien fra Skovby til Padborg i juni 2020, kan jeg kun tilslutte mig koret om at dette er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Vælger du at gå fra Padborg til Skovby eller omvendt som jeg...
TelefériQo i Quito

TelefériQo i Quito

En overskyet fornøjelse       Masaya hostel til TelefériQo Jeg vågner ved alarmen går i gang omkring klokken ni og kravler derefter ned fra overkøjen, på den otte personers stuen på Masaya hostel, som jeg bor på. Jeg går ned i køkkenet og laver mig en...
Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Tomt kæmpe stadion uden tag, i regnvejr       Opgave inden Estadio Olímpico Atahualpa Inden jeg kan tage til dagens fodboldkamp mellem Independiente del Valle (Ecuador) og Junior de Barranquilla (Colombia) i Copa Libertadores, har jeg en super vigtig...
L.D.U. Quito mod River Plate

L.D.U. Quito mod River Plate

Sendt hjem til Argentina, på røv og albuer     Fra hostel til La Casa Blanca Da jeg i morgen skal ud på ”Cuyabeno jungletur”, så går jeg på jagt efter solcreme og insektspray, i de nærliggende supermarkeder. Da jeg har fået styr på hvad jeg vil lade blive på...
Independiente del Valle mod Olmedo

Independiente del Valle mod Olmedo

Choknederlag på Estadio de Ruminahui     Fra hostel til stadion Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en...
Cuyabeno junglen – Dag 5

Cuyabeno junglen – Dag 5

Nu tilbage mod Quito     Morgentur i kanoen Vækkeuret ringer tidligt i dag, faktisk helt bestemt klokken 5:00. Edwin har besluttet at vi skal på en tur op af floden klokken 6:00 i kano, for at se om vi kan få øje på nogle morgentrætte dyr. På mit tidligere...
Cuyabeno junglen – Dag 4

Cuyabeno junglen – Dag 4

En utrolig dagstur i junglen     Drømmene Vækkeuret hiver mig ud af drømmeland, klokken syv. Jeg har nogle drømme for tiden, som føles rigtig virkelige. Den seneste tid har de handlet meget om fremtiden, for mig. Jeg drømmer for tiden om en campervan, om at...
Cuyabeno junglen – Dag 3

Cuyabeno junglen – Dag 3

Piratfiskeri og badning i samme flod     Piratfiskeri Alarmen ringer som planlagt klokken 7:00 og jeg ligger bare en halv time under myggenettet og vågner stille og roligt. Lidt i otte går jeg hen til restauranten, hvor der er morgenmad. I dag får vi tre...
Cuyabeno jungletur – Dag 2

Cuyabeno jungletur – Dag 2

Regn i regnskoven     Morgenmad og morgentur i junglen Jeg har sovet som en sten, da jeg endelig kunne falde i søvn. Vækkeuret ringer klokken 7:00 og bagefter ligger jeg bare i fosterstilling, under myggenettet og slapper af, indtil jeg bliver nød til at stå...
Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Her skal jeg sgu da ikke bo?!     På gensyn Quito Jeg vågner ved alarmen går i gang, klokken kvart i otte. Næsten alle mine ting er pakket ned i rygsækken og jeg skal i dag tjekke ud fra Masaya hostel i Quito, for at tage på min første rigtige jungletur...
Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Ækvators nulpunkt     Ciudad Mitad del Mundo Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert...
Vandretur i Cajas National Park

Vandretur i Cajas National Park

Fra kontor dag til vandretur     Fra kontor dag til vandretur Her på hostellet ”Mallki Hostel” i Cuenca, havde jeg faktisk planlagt en dag på kontoret i dag. Når jeg siger på kontoret, så mener jeg faktisk bare min seng, eller en sofa i opholdsstuen, hvor...
Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Estadio George Capwell   Anskaffelse af kampbillet Noget af det første jeg altid gør, når jeg kommer til et nyt land eller by, under mine rejser, er at tjekke min groundhopper app på telefonen, som hedder ”Futbology”. Her kan jeg få en idé om hvilke fodboldhold...
Deportivo Municipal mod UTC

Deportivo Municipal mod UTC

Estadio Universidad San Marcos   Tilbage til hostel, pool og en øl Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på...
Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Estadio Alberto Gallardo   Op og afsted! Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på...
Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Alene afsted til Laguna Paron Ana tog afsted med bussen i går, så nu er jeg igen alene med min rygsæk. Det er utrolig dejligt med selskab undervejs på rejsen, men lige netop på denne her rejse, vil jeg gerne rejse solo og ikke være afhængig af andres rejsemål, eller...
Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

På lagune tur i regnvejr   Morgenstund har guld i mund Vækkeuret ringer klokken fire og jeg begår den fejl som jeg heldigvis meget sjældent gør når jeg skal på en tur, jeg slår nemlig alarmen fra og falder i søvn igen. Ana vækker mig ti minutter efter, da hendes...
Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Ana og jeg sidder klar i receptionen lidt i ni, da det er vores afhentningstidspunkt. Vi har booket turen til Pastoruri gletsjeren igennem hostellet og dermed fået lidt rabat. Ulempen er at man ikke helt kan vide sig sikker på, hvilket selskab man kommer med. Turen...
Første fodboldkamp i Sydamerika!

Første fodboldkamp i Sydamerika!

“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg...
Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Jeg har sovet som en sten og er ikke helt frisk på at stå op, da vækkeuret ringer 3.35 på Inti Punku hotellet, så jeg snuser videre to gange. Men der intet at gøre, dette er den store dag på turen og jeg kan sove, når jeg forhåbentligt bliver en gammel berejst mand....
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Klokken fem bliver jeg vækket af Max, som serverer varm coca te i teltet. Der bliver rusket lidt i teltdugen og Max siger ”Hello! Good morning Kristian, how are you? I’m having coca ready”. Men inden jeg kan nyde min coca te, har jeg lige et hængeparti fra natten, der...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Der bliver rusket i teltet og Max står klar udenfor med varm coca te, man kan nyde i soveposen, inden man står op. Klokken er fire og efter små tre kvarter bliver der serveret morgenmad i den lille hytte, som ligger op af teltene. Der bliver hurtigt den stemning...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Jeg har sat vækkeuret til 3.30 og jeg føler en spænding, i hele kroppen. Har jeg nu husket det hele og pakket alt korrekt ned? Jeg når at pakke det hele ned og ud flere gange, inden jeg bliver hentet klokken ti minutter over fem. En mand efterspørger mit navn i døren...
Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Briefing aftenen før afgang Overordnede information: Fra og til: Cusco → Lares Trek → Machu Picchu → Cusco. Type tur: Vandring, kulturel. Sværhedsgrad: +Middel, det kræver noget tilvænning med det lette luftlag og visse steder går det stejlt opad. Sæson: Lares Trek er...
Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Hovedstaden i Chile er Santiago som ligger i en dal, med bjerge omkring sig. Bliver det travle by liv for meget, så er det guld værd at komme ud og mærke naturen, stilheden og den ”friske” luft. Efter over en uge i Santiago, har jeg endnu ikke set noget regn eller...
This error message is only visible to WordPress admins