Fra Gråsten til Kollund skov

 

 

 

Sovet som en sten, vækket af gravemaskine

Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit vækkeur herude i naturen, men i dag bliver vækkeuret hjulpet på vej af en gravemaskine, som arbejder næsten lige bag shelteret. Jeg har ellers sovet som en sten og jeg har ikke været vågen mere end et par hurtige gange, i løbet af natten. Morgenen foregår i langsomt tempo, men der er jo heller intet jeg direkte skal stresse efter i dag, altså udover det kystnære shelter i Kollund skov, som jeg har planlagt som overnatningssted i aften. Men der er kun knap 17 kms vandring, så med en forholdsvis tidlig start på dagen, så skal jeg nok komme frem inden der bliver fyldt, der er trods alt plads til minimum otte personer ved shelteret.

 

Shelterpladsen ligger i Alnor Strandpark og har super flotte forhold.

 

Shelterpladsen ligger i Alnor Strandpark og har super flotte forhold.

 

Da jeg er kommet ud af soveposen, har lukket luften ud af liggeunderlaget og jeg er begyndt at pakke sammen, går jeg i gang med morgenmaden. Camilla og Mette er også i gang med at pakke deres rygsække ned og kort efter sidder vi alle tre og spiser morgenmad sammen. Jeg har efter det totalt mislykkede forsøg med salt i havregrøden i går, valgt at smide hele posen med salt ud. Den fejl begår jeg ikke to dage i træk. Men selvom jeg har droppet salten og i stedet krydret grøden med både mandler og Nesquik, så kan jeg bare ikke få det ned. Efter fire spiseskefulde giver jeg op og grøden bliver smidt ud igen. Da jeg står og smider grøden i skraldespanden lover jeg mig selv at havregrøden er et overstået kapitel, efter den her vandretur.

 

Shelterpladsen ligger i Alnor Strandpark og har super flotte forhold.

 

Shelterpladsen ligger i Alnor Strandpark og har super flotte forhold.

 

Shelteret her ved ”Gendarmstien Alnor strandpark”, som det hedder i app’en, er virkelig i orden. Det er en del som har skrevet på app’en ”Shelter”, at byens unge ofte bruger stedet til at drikke alkohol og høre høj musik, men vi møder ingen udover nabogrunden som holdte deres eget lille svar på Roskilde festival. Shelteret er forholdsvis nyt og der kan derfor godt være spor af harpiks og søm. Toiletbygning og rent drikkevand er indenfor 200 meter og stranden er under 100 meter fra shelteret.

 

Shelterpladsen ligger i Alnor Strandpark og har super flotte forhold.

 

Camille og Mette, som jeg mødte på Gendarmstien.

 

Stranden som ligger lige ved Alnor Strandpark og under 100 meter fra shelteret.

 

Gendarmstien 2020.

 

 

Hvorfor gør jeg ikke det her noget oftere?

Klokken lidt i ti siger jeg farvel til Mette og Camilla og bevæger mig igen ned på Gendarmstien. Vandreruten går ligesom de andre dage næsten hele tiden langs vandet og jeg starter da også ud med et lille stykke langs stranden, da jeg forlader Gråsten. Flensborg Fjord er total blikstille og morgensolens stråler er begyndt at varme godt på kroppen. Da jeg efter et par kilometer passerer Lærkelunden Camping og skal gå igennem selve campingpladsen, så forstår jeg godt de fleste mennesker jeg ser på campingpladsen smiler, fordi det er godt nok en kystnær campingplads. De forreste har vel omkring 20 meter ud til Flensborg Fjord og området har super meget flot natur. Da jeg forlader Lærkelunden igen, skal jeg gå over en lille bro og under den svømmer en andemor og fire små ællinger forbi i stilhed.

 

Lærkelunden campingplads som ligger lige på Gendarmstien.

 

Andemor med fire ællinger.

 

Flot fremkommelighed på Gendarmstien lige efter Lærkelunden Campingplads.

 

Ganske kort fra Lærkelunden ligger et ret ikonisk fyr, nemlig Rinkenæs Forfyr. Fyret blev faktisk bygget i 1896, altså i den periode hvor Sønderjylland var tysk og blev først dansk under Genforeningen i 1920. Faktisk er der ti andre fyr i Danmark, som blev bygget under det tyske herredømme og først efterfølgende blev danske fyr. Når man står her på stien foran Rinkenæs Forfyr, så kan jeg godt forstå hvorfor alle lige stopper op og tager et par billeder af fyret og naturen, fordi det er virkelig smukt. Det syv meter høje rød-hvide fyr, Flensborg Fjords hav i flere forskellige blå nuancer, himlen, skyerne og midt imellem går Gendarmstien. Det er da ret fantastisk.

 

Der sælges fisk henne i nummer 15, hvis man lige skulle få lyst på vandreturen.

 

Rinkenæs Forfyr fra 1896.

 

Rinkenæs Forfyr fra 1896.

 

Gendarmstien 2020.

 

kystnær vandrerute, det kan Gendarmstien godt tillade sig at bruge.

 

Tid til et lille hvil på Gendarmstien.

 

Jeg trængte ikke til et hvil og gik da også videre, men jeg havde virkelig lyst til at stoppe op her, bare for hyggens skyld.

 

Generelt er det jo bare fantastisk at være ude i naturen og med en vandrerute som her på Gendarmstien, så får man virkelig det bedste fra naturen og vandreruter i Danmark, på samme tid.

Så hvorfor gør jeg ikke det her oftere? Det er nok fordi jeg vil det hele og nogle gange glemmer jeg, at der faktisk godt kan være nogle helt vildt gode og spændende eventyr, i vores egen lille andedam. Det er bare oftere sjovere at komme til et sted, hvor alt er nyt og anderledes kontra herhjemme. Men det er hvert fald ikke sidste gang at jeg skal på et mindre eventyr herhjemme, indenfor vores egen landegrænse.

 

Gendarmstien 2020.

 

Andemor og et helt hold af ællinger.

 

Flensborg Fjord viser sig frem fra sin smukkeste side.

 

Flensborg Fjord viser sig frem fra sin smukkeste side.

 

Flensborg Fjord og Gendarmstien viser sig frem fra sin smukkeste side.

 

Flensborg Fjord og Gendarmstien viser sig frem fra sin smukkeste side.

 

Lufte tær pause på Gendarmstien.

 

Flensborg Fjord og Gendarmstien viser sig frem fra sin smukkeste side.

 

Tillykke med skibet, Bo!

 

Da jeg har vandret forbi både Rønshoved og Sønderhav, hvor jeg i mellemtiden droppede isen ved et af de ellers flotte ishuse, da køen simpelthen var for uoverskuelig. Så jeg starter ud på bjergetapen i stedet og drejer derfor fra ved Fleggaard familiens gigantiske palæ og op igennem skoven. Inden jeg kom ind i Kollund Østerskov, var der placeret en bænk med den smukkeste udsigt udover marker og Flensborg Fjord, så det tog ikke mange sekunder at smide vandreskoene og lade tæerne hvile lidt i græsset.

Men jeg huskede Kollund skov stykket som nogle hårde kilometer, så efter pausen er det op og afsted igen. Jeg skulle nødigt komme til at falde hen her, så er det bedre at presse lidt på, komme frem til shelteret og så at kunne slappe helt af. Kollund skov har den der stemning af mystisk og man kan nærmest se de kæmpe gletsjere som fyldte Flensborg Fjord for omkring 17.000 år siden og hvordan smeltevandet nu har lavet både dale og stejle skråninger i skoven.

Jer der har vandret ad Gendarmstien igennem Kollund skov, i ved stensikkert hvad jeg snakker om, bare jeg nævner ét ord, nemlig ”trappen”. Kommer man fra Padborg, så er det opad og fra Skovby, så er det nedad og den er stejl. Jeg vil faktisk hellere vandre opad, end jeg vil vandre nedad og sådan er det også på trapper. Bare tanken om at snuble her, giver våde håndflader og stensikker en afslutning på turen, men ligesom i 2019, så klarer jeg det også denne gang.

 

Så starter bjergetapen med en hård opstigning.

 

Med en så god fremkommelighed og skiltning på Gendarmstien, så skal man kun huske at nyde det.

 

Med en så god fremkommelighed og skiltning på Gendarmstien, så skal man kun huske at nyde det.

 

Med en så god fremkommelighed og skiltning på Gendarmstien, så skal man kun huske at nyde det.

 

Med en så god fremkommelighed og skiltning på Gendarmstien, så skal man kun huske at nyde det.

 

Jer der har vandret på Gendarmstien igennem Kollund skov, kender godt denne her trappe. Den er hårdere end den ser ud til, både op og ned.

 

 

Det magiske shelter i Kollund skov

Da jeg er nede fra trappen, så ved jeg godt der ikke er langt til de to kystnære shelters. Ligesom i går bliver tempoet lige sat 10 % i vejret og der bliver krydset fingre for, at de ikke begge er fyldte med andre, som skal overnatte her i nat.

 

Udsigten fra shelteret i Kollund skov.

 

Længere henne på stien kan jeg pludseligt se en person komme ud fra teltpladsen, som ligger på modsatte side, for så at gå ned mod shelterne. “Satans osse!”, bare det nu ikke var sidste plads i shelteret, som blev taget foran næsen af mig der. Lige den shelterplads her, har jeg tænkt på utrolig mange gange siden at jeg besøgte den sidste år på min pilgrimsvandring, fra Skagen til Santiago de Compostela. Dengang var det sidste overnatning i Danmark og i den fri natur, inden eventyret fortsatte sydpå. Hvis der skulle være helt fyldt op i shelteret, så ville skuffelsen være så stor, at jeg går de sidste 8 km indtil Padborg og afslutter vandreturen i dag. Men der er plads. Der er kun personen som jeg så ryggen på, i det første shelter, så jeg kigger i det andet også. Det er til gengæld helt proppet, men ikke med liggeunderlag, soveposer og rygsække. Der sidder et yngre kærestepar, som har cyklet fra den anden side af grænsen og nu valgt at tage ejerskab på det ene shelter. Begge mountain bikes er smidt op i shelteret og deres ting er spredt ud, så ingen andre kan komme til. Jeg vrisser lidt indeni og for også sagt lidt lavmælt “nå, så nu er vi begyndt at smide de beskidte cykler op i sengen”. Jeg går tilbage til det første shelter og hilser pænt på den tyske familiefar. Ganske kort efter kommer to danske cyklister og optager de sidste pladser i vores shelter. Flere andre går forgæves i håbet om en shelterplads, fordi der “fyldt” i det andet.

 

De to shelters ligger med god afstand til hinanden og har begge bålplads.

 

Et shelter til fire personer og her har alle fire personer deres bagage oppe i shelteret.

 

Nej, det er ikke pænt at tage billeder af andres opbakning i shelteret osv. men jeg måtte simpelthen dele det her med jer. Sådan her bruger man altså ikke et shelter og jeg bliver så irritabel over sådan en måde at behandle både de her gratis shelters på, men også andre mennesker i naturen, som gerne vil have haft mulighed for en liggeplads.

 

En gyngetur med udsigt.

 

Jeg forstår simpelthen ikke den der ”mig, mig, mig” indstilling, når man er ude i naturen og der er opstillet så flotte rammer til én, uden man hverken skal booke, have et medlemskort eller lignende. Altså vi er vel alle herude fordi vi synes naturen er fantastisk og det giver os alle en ro indeni, på den ene eller anden måde. Men vil man ikke deles om de gratis shelters som er sat ud, for at vi alle kan nyde dem sammen, så må man finde dem som kan bookes, eller man må købe sit eget telt, hvis man gerne vil have noget privatliv. Jeg ville ikke blande mig eller sige mere til det, da jeg jo havde en plads i det andet shelter. Men da fire mænd kommer vandrende ind til shelteret med rygsække på og må gå videre fordi to cyklister på dagstur har spærret shelteret, så havde jeg da lyst til at informere både det yngre kærestepar og de vandrende om reglerne for shelterne, eller som minimum god opførsel. Men jeg er ikke herude for at lege natur politi og ryster derfor bare på hovedet.

Jeg er direkte skrupsulten, så jeg laver en sen middagsmad og det bliver altså til en omgang pulled pork med fødderne i Flensborg Fjord, så de kan blive kølet lidt af. Da de to danske cyklister tog turen ind til Flensborg, for at finde noget aftensmad og det samme gjorde den tyske familiefar. Han havde dog overskud til at spørge om jeg skulle have noget med fra grænsen og min bestilling på en øl, gik rent hjem. Så sidst på aftenen tænder vi et bål, sidder med en nedkølet øl fra Flensborg Fjord og snakker. Mennesker jeg aldrig har mødt før, eller måske nogensinde kommer til at mødes med igen, er altså ingen hindring i naturen. Vi sidder nu alle overfor hinanden, skåler i øl og spiser hvert vores aftensmad, mens mørket stille kommer indover fjorden.

 

Pulled pork fra Real Turmat.

 

og en Tyskie øl, som bliver nedkølet i Flensborg Fjord.

 

Jeg elsker simpelthen det her shelter i Kollund skov og det er uden tvivl stadig et af de bedste shelters, som jeg nogensinde har overnattet i. Så er du i området, så tis af hjemmefra, smid liggeunderlaget og soveposen i shelteret og gør dig klar til en hyggelig aften ved Flensborg fjord.

 

Bål hører sig ofte også til, på en sheltertur.

 

 

Solnedgang over Flensborg Fjord.

 

Udsigten fra soveposen, inde i shelteret.

 

 

Torsdag, 2. juli – 2020

Andet fra samme kategori

Bornholms kyststi – Dag 7

Bornholms kyststi – Dag 7

Fra Hasle til Rønne     Morgen i snegletempo Da jeg åbner øjnene i soveposen og kigger mig omkring i shelteret, er det til min første morgen på turen, uden vækkeuret har været slået til. Jeg har kun omkring 9 km ind til Rønne og derfor er der på ingen måde...
Bornholms kyststi – Dag 6

Bornholms kyststi – Dag 6

Fra Opalsøen til Hasle     Hammershus borgruin i regn og blæst Da jeg slår øjnene op i hængekøjen, er jeg godt klatøjet. Jeg kom aldrig rigtigt til at føle mig tilpas i hængekøjen, så selvom jeg gik tidligt i seng, så fik jeg ikke sovet meget og den søvn jeg...
Bornholms kyststi – Dag 5

Bornholms kyststi – Dag 5

Fra Østerlars til Opalsøen     Morgenmad på Gudhjem røgeri Når jeg er på disse vandringer, så har jeg ikke selv sat en alarm på telefonen for at komme op, det sørger både naturen og mit indre vækkeur for. Jeg vågner stort set næsten altid omkring klokken syv...
Bornholms kyststi – Dag 4

Bornholms kyststi – Dag 4

Fra Svaneke til Østerlars     Høj på overnatning i telt Jeg slår øjnene op klokken halv syv og selvom teltet har kostet under en hund, så har jeg faktisk sovet udmærket. Jeg vågnede kort omkring tre tiden, men kun fordi jeg hørte regnen slå mod teltdugen....
Bornholms kyststi – Dag 3

Bornholms kyststi – Dag 3

Fra Snogebæk til Svaneke     Frisk vind i shelteret til solopgang Da jeg kvart over seks slår øjnene op, er det til lyden af den blafrende presenning som lukker det ene friske vindpust ind i shelteret efter det andet, alt imens solopgangen så småt, er ved at...
Bornholms kyststi – Dag 2

Bornholms kyststi – Dag 2

Fra Boderne til Snogebæk     Tidligt op og ud på stierne Klokken er omkring seks, da jeg slår øjnene op og åbner døren ud til shelterpladsen. Jeg ligger lidt i soveposen og drømmer om at man kunne fryse tiden og bare ligge her resten af dagen og nyde...
Bornholms kyststi – Dag 1

Bornholms kyststi – Dag 1

Fra Rønne til Boderne     Med offentlig transport til Køge Det er torsdag aften d. 23/7 2020, tasken er pakket med oppakning til en uges vandring på Bornholm og jeg er virkelig klar til at komme tilbage til solskinsøen, som jeg ikke har besøgt siden 7....
Overblik over Bornholms Kyststi

Overblik over Bornholms Kyststi

Grundlæggende om Kyststien Kyststien bliver ofte beskrevet som en 120 kms vandrerute, rundt om Bornholms kystlinje. Men en stor del af vandreruten går faktisk langs de gamle redningsstier, som blev grundlagt allerede tilbage i 1895, da folketinget vedtog Danmarks...
Gendarmstien – Dag 4

Gendarmstien – Dag 4

Fra Kollund skov til Padborg       Blikstille morgen i Flensborg Fjord Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og...
Gendarmstien – Dag 3

Gendarmstien – Dag 3

Fra Gråsten til Kollund skov       Sovet som en sten, vækket af gravemaskine Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit...
Gendarmstien – Dag 2

Gendarmstien – Dag 2

Fra Kobbel skov til Gråsten       Solopgang, kaffe og stilhed! Jeg elsker at sove udenfor i naturen, men når det er første nat udenfor, så skal man altid lige finde sig til rette og med vandringen på de 37 km i går, så vidste jeg godt det ville blive en...
Gendarmstien – Dag 1

Gendarmstien – Dag 1

Fra Skovby til Kobbel skov     Mama sørger for morgenmad og transport til Skovby Som altid før et nyt eventyr, så sover jeg aldrig natten op til turen skal starte, så da vækkeuret ringer klokken 05:45, er det ikke ligefrem fordi jeg flyver ud af sengen. Men...
Gendarmstien

Gendarmstien

Overblik over gendarmstien       Efter at have vandret Gendarmstien fra Skovby til Padborg i juni 2020, kan jeg kun tilslutte mig koret om at dette er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Vælger du at gå fra Padborg til Skovby eller omvendt som jeg...
TelefériQo i Quito

TelefériQo i Quito

En overskyet fornøjelse       Masaya hostel til TelefériQo Jeg vågner ved alarmen går i gang omkring klokken ni og kravler derefter ned fra overkøjen, på den otte personers stuen på Masaya hostel, som jeg bor på. Jeg går ned i køkkenet og laver mig en...
Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Tomt kæmpe stadion uden tag, i regnvejr       Opgave inden Estadio Olímpico Atahualpa Inden jeg kan tage til dagens fodboldkamp mellem Independiente del Valle (Ecuador) og Junior de Barranquilla (Colombia) i Copa Libertadores, har jeg en super vigtig...
L.D.U. Quito mod River Plate

L.D.U. Quito mod River Plate

Sendt hjem til Argentina, på røv og albuer     Fra hostel til La Casa Blanca Da jeg i morgen skal ud på ”Cuyabeno jungletur”, så går jeg på jagt efter solcreme og insektspray, i de nærliggende supermarkeder. Da jeg har fået styr på hvad jeg vil lade blive på...
Independiente del Valle mod Olmedo

Independiente del Valle mod Olmedo

Choknederlag på Estadio de Ruminahui     Fra hostel til stadion Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en...
Cuyabeno junglen – Dag 5

Cuyabeno junglen – Dag 5

Nu tilbage mod Quito     Morgentur i kanoen Vækkeuret ringer tidligt i dag, faktisk helt bestemt klokken 5:00. Edwin har besluttet at vi skal på en tur op af floden klokken 6:00 i kano, for at se om vi kan få øje på nogle morgentrætte dyr. På mit tidligere...
Cuyabeno junglen – Dag 4

Cuyabeno junglen – Dag 4

En utrolig dagstur i junglen     Drømmene Vækkeuret hiver mig ud af drømmeland, klokken syv. Jeg har nogle drømme for tiden, som føles rigtig virkelige. Den seneste tid har de handlet meget om fremtiden, for mig. Jeg drømmer for tiden om en campervan, om at...
Cuyabeno junglen – Dag 3

Cuyabeno junglen – Dag 3

Piratfiskeri og badning i samme flod     Piratfiskeri Alarmen ringer som planlagt klokken 7:00 og jeg ligger bare en halv time under myggenettet og vågner stille og roligt. Lidt i otte går jeg hen til restauranten, hvor der er morgenmad. I dag får vi tre...
Cuyabeno jungletur – Dag 2

Cuyabeno jungletur – Dag 2

Regn i regnskoven     Morgenmad og morgentur i junglen Jeg har sovet som en sten, da jeg endelig kunne falde i søvn. Vækkeuret ringer klokken 7:00 og bagefter ligger jeg bare i fosterstilling, under myggenettet og slapper af, indtil jeg bliver nød til at stå...
Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Her skal jeg sgu da ikke bo?!     På gensyn Quito Jeg vågner ved alarmen går i gang, klokken kvart i otte. Næsten alle mine ting er pakket ned i rygsækken og jeg skal i dag tjekke ud fra Masaya hostel i Quito, for at tage på min første rigtige jungletur...
Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Ækvators nulpunkt     Ciudad Mitad del Mundo Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert...
Vandretur i Cajas National Park

Vandretur i Cajas National Park

Fra kontor dag til vandretur     Fra kontor dag til vandretur Her på hostellet ”Mallki Hostel” i Cuenca, havde jeg faktisk planlagt en dag på kontoret i dag. Når jeg siger på kontoret, så mener jeg faktisk bare min seng, eller en sofa i opholdsstuen, hvor...
Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Estadio George Capwell   Anskaffelse af kampbillet Noget af det første jeg altid gør, når jeg kommer til et nyt land eller by, under mine rejser, er at tjekke min groundhopper app på telefonen, som hedder ”Futbology”. Her kan jeg få en idé om hvilke fodboldhold...
Deportivo Municipal mod UTC

Deportivo Municipal mod UTC

Estadio Universidad San Marcos   Tilbage til hostel, pool og en øl Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på...
Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Estadio Alberto Gallardo   Op og afsted! Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på...
Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Alene afsted til Laguna Paron Ana tog afsted med bussen i går, så nu er jeg igen alene med min rygsæk. Det er utrolig dejligt med selskab undervejs på rejsen, men lige netop på denne her rejse, vil jeg gerne rejse solo og ikke være afhængig af andres rejsemål, eller...
Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

På lagune tur i regnvejr   Morgenstund har guld i mund Vækkeuret ringer klokken fire og jeg begår den fejl som jeg heldigvis meget sjældent gør når jeg skal på en tur, jeg slår nemlig alarmen fra og falder i søvn igen. Ana vækker mig ti minutter efter, da hendes...
Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Ana og jeg sidder klar i receptionen lidt i ni, da det er vores afhentningstidspunkt. Vi har booket turen til Pastoruri gletsjeren igennem hostellet og dermed fået lidt rabat. Ulempen er at man ikke helt kan vide sig sikker på, hvilket selskab man kommer med. Turen...
Første fodboldkamp i Sydamerika!

Første fodboldkamp i Sydamerika!

“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg...
Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Jeg har sovet som en sten og er ikke helt frisk på at stå op, da vækkeuret ringer 3.35 på Inti Punku hotellet, så jeg snuser videre to gange. Men der intet at gøre, dette er den store dag på turen og jeg kan sove, når jeg forhåbentligt bliver en gammel berejst mand....
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Klokken fem bliver jeg vækket af Max, som serverer varm coca te i teltet. Der bliver rusket lidt i teltdugen og Max siger ”Hello! Good morning Kristian, how are you? I’m having coca ready”. Men inden jeg kan nyde min coca te, har jeg lige et hængeparti fra natten, der...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Der bliver rusket i teltet og Max står klar udenfor med varm coca te, man kan nyde i soveposen, inden man står op. Klokken er fire og efter små tre kvarter bliver der serveret morgenmad i den lille hytte, som ligger op af teltene. Der bliver hurtigt den stemning...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Jeg har sat vækkeuret til 3.30 og jeg føler en spænding, i hele kroppen. Har jeg nu husket det hele og pakket alt korrekt ned? Jeg når at pakke det hele ned og ud flere gange, inden jeg bliver hentet klokken ti minutter over fem. En mand efterspørger mit navn i døren...
Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Briefing aftenen før afgang Overordnede information: Fra og til: Cusco → Lares Trek → Machu Picchu → Cusco. Type tur: Vandring, kulturel. Sværhedsgrad: +Middel, det kræver noget tilvænning med det lette luftlag og visse steder går det stejlt opad. Sæson: Lares Trek er...
Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Hovedstaden i Chile er Santiago som ligger i en dal, med bjerge omkring sig. Bliver det travle by liv for meget, så er det guld værd at komme ud og mærke naturen, stilheden og den ”friske” luft. Efter over en uge i Santiago, har jeg endnu ikke set noget regn eller...
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.