Choknederlag på Estadio de Ruminahui

 

 

Fra hostel til stadion

Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en busterminal halvanden kilometer fra hostellet, mod den del af udkanten af Quito, hvor kampen skal spilles.

 

Farverige huse på vej til busterminalen.

 

Busterminalen er bestemt ikke et oplagt sted for turister og der er faktisk ingen turister, udover mig. Jeg føler mange øjne på mig og jeg flytter kort efter bæltetasken om på maven og de største af mine dollarsedler flytter jeg ned i sokkerne, i tilfælde af jeg skulle blive forsøgt røvet.

Jeg henvender mig til en servicemand efter at have givet op på forstå bustiderne, på de mange uforståelige skilte. Servicemanden kalder en betjent hen og efter ganske få sekunder, peger de mig i retning af Marcó Polo busserne og viser tre fingre. Jeg går derfor hen til bus nummer tre og spørg igen inden jeg træder ind i bussen, om den her bus stopper i nærheden af Estadio de Ruminahui og damen smiler bare og siger ”sí”. Jeg tvivler stadig lidt på det hele, men kommer bussen bare i nærheden af stadionet, så kan jeg gå resten af vejen. Jeg sidder hele vejen i bussen og dobbelttjekker lidt på mobils GPS-signal om jeg nu kører den rigtige vej og det kan ikke gå meget bedre, end det faktisk ender med at gøre. Jeg vælger at hoppe af bussen en lille kilometer fra stadionet og betaler her 50 cent til billetdamen og gå i retning mod stadionet.

Jeg havner ganske kort efter på et lille lokalt marked og det er vidst bestemt ikke hverdagskost at her er turister, fordi de lokale tjekker mig mere ud end en lyshåret letpåklædt dame, i et lukket muslimsk land. Jeg er ret meget på udebane her, men har indstillet kornet på stadionet på den anden side af markedet, så jeg går målrettet i den retning.

 

Der var godt befolket på markedet.

 

 

Independiente del Valles historie

Det helt korrekte navn for Independiente er faktisk ”Club de Alto Rendimiento Especializado Independiente del Valle”, men bliver ofte i folkemunde kaldt enten ”Independiente del Valle”, eller bare ”Independiente”. Fodboldklubben ligger i en forstad lidt udenfor Quito, som hedder Sangolquí. Fodboldklubben blev dannet 1. marts, 1958 og kælenavnet for klubben er ”Los Negriazules”, som betyder de sorte og blå. Indtil videre har klubben ikke vundet de helt store titler, men det er blevet til en anden plads i serie A (2013) og andenplads i Copa Libertadores (2016) og eneste vundne mesterskab tog Independiente i 2019 ved Copa Sudamericana, med en sejr over Colon de Santa Fe, fra Argentina, 3-1 i finalen.

Deres hjemmebane ”Estadio De Ruminahui” blev færdigbygget 30. maj 1941 og har plads til omkring 7.500 tilskuere. Spiller Independiente større internationale kampe, bliver stadionet ”Estadio Olímpico Atahualpa” taget i brug, hvor der er plads til knap 36.000 tilskuere.

 

 

Billet og ventetid

Da jeg endelig kommer hen til stadionet og er kommet lidt væk fra markedet, møder jeg en lukket port. Jeg kigger mig lidt over skuldrende, men der er ingen i nærheden. En lokal ældre herre forklarer på spansk at jeg skal gå rundt langs stadionet, for at købe en billet. Jeg tager hans ord for gode varer og klemmer mig igennem menneskemængden ved markedet igen, for at kunne komme om på den anden side af stadionet.

Billetboden er åben og der står to, foran mig. Jeg beder om en billet, hvorefter der bliver skrevet på en lommeregner hvad prisen er. Billetsælgeren forlanger 6 $ for billetten, som jeg selvfølgelig glædeligt betaler og går på jagt efter min indgang, til tribunen.

 

Billetten til dagens kamp mellem Independiente og Olmedo.

 

Jeg finder hurtigt den indgang jeg skal ind af, men den er lukket og solen bager selvfølgelig lige ned i hovedet på os i køen, uden mulighed for at finde skygge, eller et par gode vindpust. Efter at have stået her i tyve minutters tid, begynder de lokale at blive utilfredse og utålmodige. Jeg snakker jo ikke spansk, men jeg forstår at det er fordi der mangler politi inde på stadionet, at ingen bliver lukket ind endnu.

 

Køen ude foran indgangen ind til tribunen.

 

Når man ikke har husket solcreme eller kan finde skygge, så må regnjakken i brug som dække.

 

Efter at have stået i kø foran indgangen en god halv times tid, så bliver porten åbnet og billetterne bliver scannet. Selvom jeg både har min almindelige dagsrygsæk og bæltetaske på, så bliver jeg på ingen måde kropsvisiteret, eller får tjekket mine ting. Så længe billetten går igennem skanneren, så er alt vidst fint her.

 

 

Første indtryk af Estadio De Ruminahui

Jeg går ind på stadionet, som ikke er vedligeholdt ret godt. Der er rigtig mange steder, hvor stedet kunne trænge til en solid omgang oprydning og en kærlig hånd.

 

Inde på stadionet, nu bare op af trappen mod tribunen.

 

Trommer og hi-hatte til den store guldmedalje.

 

Kampbillet til dagens fodboldkamp mellem Independiente mod Olmedo.

 

Jeg træder ind på tribunen og det første der springer i mine øjne er fangruppen, som har taget opstilling lige over indgangen med intet mindre end syv trommer, to hi-hatte og tre store bannere bagved. Med det arsenal af effekter, så må der godt nok komme mange på tribunen, ellers virker det ret meget som overkill. Banen ser til gengæld rigtig god ud og så længe der er skygge, så klager jeg bestemt ikke. Det er beton tribune og ingen sæder. De lokale kommer stille og roligt ind på tribunen og jeg begynder at have en tro på at stedet faktisk godt kan gå hen og blive lidt fyldt op i dag, med over 45 minutter til kampstart.

 

Vesttribunen på Estadio Rumiñahui.

 

Udsigten fra vesttribunen på Estadio Rumiñahui.

 

VIP området på Vesttribunen.

 

Opvarmning til dagens kamp på Estadio Rumiñahui.

 

Opvarmningen til dagens kamp mellem Independiente og Olmedo.

 

Selvfølgelig er sælgerne inde på tribunerne allerede og de flyver frem og tilbage i mængden af tilskuerne for at sælge øl, vand, sodavand, slik og mad. Her koster et plastikkrus med øl omkring 1 dollar, så det kan man vidst ikke klage over. Jeg sidder bare og kigger rundt med et stort smil på læben. Jeg er superglad for at være kommet frem, uden problemer og til stort set ingen penge overhovedet.

 

Hotdogs på hovedet og klar til salg, på tribunen.

 

Du kan købe stort set alt på tribunen, til kampene.

 

Jeg troede faktisk at der ville komme mange flere på stadion i dag, men med et kvarter tilbage er der kun omkring 40 personer på udebaneafsnittet, der er ingen tribuner bag nogen af målene og på vest tribunen, hvor jeg sidder, er der måske omkring 300 tilskuere samlet.

 

Estadio Rumiñahui set fra Vesttribunen, kort før kampstart.

 

Udebane tribunen modsat Vesttribunen.

 

 

Første halvleg

Independiente ligger i top seks i den bedste liga i Ecuador, mens Olmedo ligger i den nederste del af ligaen. Der er virkelig ikke mange som giver Olmedo mange chancer i dagens kamp, så jeg håber på en målrig sejr, til hjemmeholdet. Men spillet på fodboldbanen vil det ret anderledes, i dagens kamp.

 

Dagens startopstilling fra begge fodboldklubber.

 

Klar til kampstart.

 

Der er tre skud på mål udenfor feltet, men ikke nogle som giver en reaktion fra publikummet på Estadio De Ruminahui. Jeg ved faktisk ikke helt om det er babyen bag mig, eller øl sælgeren som render frem og tilbage i pendulfart, som har decibel rekorden her i første halvleg. Det er hvert fald ikke fangruppen, som ellers havde taget rigeligt med udstyr med til kampen. Stillingen er 0-0, da dommeren fløjter til halvleg.

 

 

Anden halvleg

Blot fem minutter inde i anden halvleg kommer første mål dog i kassen og netmaskerne kommer endelig i bevægelse, her på den varme vindstille dag. Olmedo får spillet en bold op mod angriberen Joao Paredes, som forsvarsspillerne fra Independiente overhovedet ikke får styr på. Derfor får Joao total frit løb ned mod målmanden, som ikke har en chance og bliver afdriblet, før bolden ligger bag målstregen.

 

Olmedo bringer sig på 0-1.

 

I det 58’ minut står målmanden fra Independiente og sover halvt ude i sit felt og det ser William Cevallos. Han losser til bolden langt udenfor feltet og selvom målmanden Moisés Ramírez springer febrilsk efter bolden, er den umulig at nå. Den efterfølgende jubelscene tager et par minutter da målscoren og resten af udeholdet stiller sig op til fotografering og gode tv-billeder. Det klart undertippede udehold fra Olmedo er nu foran 0-2 og man kan både se forvirringen i tilskuernes øjne og den stigende panik fra trænerbænken, hos Independiente.

Udeholdets nummer 6 Oscar Sainz, som fik et gult i første halvleg for brok, laver nu en total unødvendig voldsom tackling fem meter udenfor eget felt, hvor ingen synderlig fare er på færde og modtager korrekt gule kort nummer to og dermed rødt kort. Direkte idiotisk lavet, når man som undertippet nu er foran med to mål, på udebane, med en god halv time tilbage af kampen.

Ganske få minutter efter reducerer Independiente, selvfølgelig til 1-2. Der bliver sparket på mål lige udenfor det lille felt, fra midtbane spilleren Fernando Guerrero, bolden ryger efter en parring fra målmanden hen i fødderne på Alejandro Cabeza, som fortjent nok sparker bolden i mål og dermed reducerer.

 

Independiente reducerer til 1-2, med en lille halv time tilbage af kampen.

 

Selvom Independiente spiller en udmærket kamp og også presser på hen i slutningen af kampen, så slutter resultatet på 1-2 til Olmedo, som klart var de undertippede modstandere, fra den nederste halvdel i ligaen.

 

 

Fra stadion til hostel

Efter dommerens slutfløjt har lydt, forlader de små 500 tilskuere stadionet og langt størstedelen har ikke mundvigene vendt opad. Jeg har ingen WiFi herude og der er ingen oplagt steder at søge hen for at bestille en Uber, tilbage mod hostellet. Jeg har dog også en anden plan, for at komme tilbage mod den gamle bydel, inde i Quito. Jeg tænker at hvis jeg går i modsat retning, som jeg kom fra med bussen og holder øje med en bus fra Marco Polo, så må den da køre retur mod ”Estación Playón de La Marín”. Efter et par forsøg, lykkes det at få stoppet en bus og jeg hopper ind og tager en plads. Ingen kommer for at tjekke billetter i starten, men jeg kan se på GPS’en at vi da bevæger os i rigtig retning. Billetsælgeren kommer hen da vi er i udkanten af Quito og spørg hvor jeg skal hen til. Jeg svarer Playón de La Marín og betaler denne gang kun 40 cent for at komme retur.

Jeg træder ud på ”Estación Playón de La Marín” og da det ikke ligefrem føles som en super sikker station, vælger jeg at gå i ret hurtigt tempo væk derfra og mod den gamle bydel.

 

Kunst tæt på Estación Playón de La Marín.

 

Farverige område, tæt på den gamle bydel.

 

Fodtennis i en gaderne, i den gamle bydel.

 

Hele turen har i dag kostet mig lige under 7$, altså 47kr for transporten til og fra stadion OG kampbillet. Skulle jeg have taget en Uber fra hostellet til stadionet, ville den have kostet mig næsten dobbelt så meget i transport bare én vej. Ikke bare er det langt sjovere at tage de offentlige transportmidler, det er også langt billigere. Det er ofte de oplevelser, hvor man står derude hvor man næsten ikke kan bunde og det hele føles lidt usikkert, at man faktisk lærer mest.

 

Den gamle bydel i Quito.

 

Den gamle bydel i Quito.

 

Den gamle bydel i Quito.

 

Jeg går lidt rundt i den gamle bydel og tager lidt billeder, før jeg går tilbage til Masaya hostel og laver aftensmad. Alt i alt har det været en rigtig god dag, både hvor jeg har fået et par oplevelser og lært noget om at færdes med det offentlige bussystem i Quito.

 

Søndag, 1. marts – 2020.

Andet fra samme kategori

Bornholms kyststi – Dag 7

Bornholms kyststi – Dag 7

Fra Hasle til Rønne     Morgen i snegletempo Da jeg åbner øjnene i soveposen og kigger mig omkring i shelteret, er det til min første morgen på turen, uden vækkeuret har været slået til. Jeg har kun omkring 9 km ind til Rønne og derfor er der på ingen måde...
Bornholms kyststi – Dag 6

Bornholms kyststi – Dag 6

Fra Opalsøen til Hasle     Hammershus borgruin i regn og blæst Da jeg slår øjnene op i hængekøjen, er jeg godt klatøjet. Jeg kom aldrig rigtigt til at føle mig tilpas i hængekøjen, så selvom jeg gik tidligt i seng, så fik jeg ikke sovet meget og den søvn jeg...
Bornholms kyststi – Dag 5

Bornholms kyststi – Dag 5

Fra Østerlars til Opalsøen     Morgenmad på Gudhjem røgeri Når jeg er på disse vandringer, så har jeg ikke selv sat en alarm på telefonen for at komme op, det sørger både naturen og mit indre vækkeur for. Jeg vågner stort set næsten altid omkring klokken syv...
Bornholms kyststi – Dag 4

Bornholms kyststi – Dag 4

Fra Svaneke til Østerlars     Høj på overnatning i telt Jeg slår øjnene op klokken halv syv og selvom teltet har kostet under en hund, så har jeg faktisk sovet udmærket. Jeg vågnede kort omkring tre tiden, men kun fordi jeg hørte regnen slå mod teltdugen....
Bornholms kyststi – Dag 3

Bornholms kyststi – Dag 3

Fra Snogebæk til Svaneke     Frisk vind i shelteret til solopgang Da jeg kvart over seks slår øjnene op, er det til lyden af den blafrende presenning som lukker det ene friske vindpust ind i shelteret efter det andet, alt imens solopgangen så småt, er ved at...
Bornholms kyststi – Dag 2

Bornholms kyststi – Dag 2

Fra Boderne til Snogebæk     Tidligt op og ud på stierne Klokken er omkring seks, da jeg slår øjnene op og åbner døren ud til shelterpladsen. Jeg ligger lidt i soveposen og drømmer om at man kunne fryse tiden og bare ligge her resten af dagen og nyde...
Bornholms kyststi – Dag 1

Bornholms kyststi – Dag 1

Fra Rønne til Boderne     Med offentlig transport til Køge Det er torsdag aften d. 23/7 2020, tasken er pakket med oppakning til en uges vandring på Bornholm og jeg er virkelig klar til at komme tilbage til solskinsøen, som jeg ikke har besøgt siden 7....
Overblik over Bornholms Kyststi

Overblik over Bornholms Kyststi

Grundlæggende om Kyststien Kyststien bliver ofte beskrevet som en 120 kms vandrerute, rundt om Bornholms kystlinje. Men en stor del af vandreruten går faktisk langs de gamle redningsstier, som blev grundlagt allerede tilbage i 1895, da folketinget vedtog Danmarks...
Gendarmstien – Dag 4

Gendarmstien – Dag 4

Fra Kollund skov til Padborg       Blikstille morgen i Flensborg Fjord Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og...
Gendarmstien – Dag 3

Gendarmstien – Dag 3

Fra Gråsten til Kollund skov       Sovet som en sten, vækket af gravemaskine Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit...
Gendarmstien – Dag 2

Gendarmstien – Dag 2

Fra Kobbel skov til Gråsten       Solopgang, kaffe og stilhed! Jeg elsker at sove udenfor i naturen, men når det er første nat udenfor, så skal man altid lige finde sig til rette og med vandringen på de 37 km i går, så vidste jeg godt det ville blive en...
Gendarmstien – Dag 1

Gendarmstien – Dag 1

Fra Skovby til Kobbel skov     Mama sørger for morgenmad og transport til Skovby Som altid før et nyt eventyr, så sover jeg aldrig natten op til turen skal starte, så da vækkeuret ringer klokken 05:45, er det ikke ligefrem fordi jeg flyver ud af sengen. Men...
Gendarmstien

Gendarmstien

Overblik over gendarmstien       Efter at have vandret Gendarmstien fra Skovby til Padborg i juni 2020, kan jeg kun tilslutte mig koret om at dette er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Vælger du at gå fra Padborg til Skovby eller omvendt som jeg...
TelefériQo i Quito

TelefériQo i Quito

En overskyet fornøjelse       Masaya hostel til TelefériQo Jeg vågner ved alarmen går i gang omkring klokken ni og kravler derefter ned fra overkøjen, på den otte personers stuen på Masaya hostel, som jeg bor på. Jeg går ned i køkkenet og laver mig en...
Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Tomt kæmpe stadion uden tag, i regnvejr       Opgave inden Estadio Olímpico Atahualpa Inden jeg kan tage til dagens fodboldkamp mellem Independiente del Valle (Ecuador) og Junior de Barranquilla (Colombia) i Copa Libertadores, har jeg en super vigtig...
L.D.U. Quito mod River Plate

L.D.U. Quito mod River Plate

Sendt hjem til Argentina, på røv og albuer     Fra hostel til La Casa Blanca Da jeg i morgen skal ud på ”Cuyabeno jungletur”, så går jeg på jagt efter solcreme og insektspray, i de nærliggende supermarkeder. Da jeg har fået styr på hvad jeg vil lade blive på...
Independiente del Valle mod Olmedo

Independiente del Valle mod Olmedo

Choknederlag på Estadio de Ruminahui     Fra hostel til stadion Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en...
Cuyabeno junglen – Dag 5

Cuyabeno junglen – Dag 5

Nu tilbage mod Quito     Morgentur i kanoen Vækkeuret ringer tidligt i dag, faktisk helt bestemt klokken 5:00. Edwin har besluttet at vi skal på en tur op af floden klokken 6:00 i kano, for at se om vi kan få øje på nogle morgentrætte dyr. På mit tidligere...
Cuyabeno junglen – Dag 4

Cuyabeno junglen – Dag 4

En utrolig dagstur i junglen     Drømmene Vækkeuret hiver mig ud af drømmeland, klokken syv. Jeg har nogle drømme for tiden, som føles rigtig virkelige. Den seneste tid har de handlet meget om fremtiden, for mig. Jeg drømmer for tiden om en campervan, om at...
Cuyabeno junglen – Dag 3

Cuyabeno junglen – Dag 3

Piratfiskeri og badning i samme flod     Piratfiskeri Alarmen ringer som planlagt klokken 7:00 og jeg ligger bare en halv time under myggenettet og vågner stille og roligt. Lidt i otte går jeg hen til restauranten, hvor der er morgenmad. I dag får vi tre...
Cuyabeno jungletur – Dag 2

Cuyabeno jungletur – Dag 2

Regn i regnskoven     Morgenmad og morgentur i junglen Jeg har sovet som en sten, da jeg endelig kunne falde i søvn. Vækkeuret ringer klokken 7:00 og bagefter ligger jeg bare i fosterstilling, under myggenettet og slapper af, indtil jeg bliver nød til at stå...
Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Her skal jeg sgu da ikke bo?!     På gensyn Quito Jeg vågner ved alarmen går i gang, klokken kvart i otte. Næsten alle mine ting er pakket ned i rygsækken og jeg skal i dag tjekke ud fra Masaya hostel i Quito, for at tage på min første rigtige jungletur...
Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Ækvators nulpunkt     Ciudad Mitad del Mundo Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert...
Vandretur i Cajas National Park

Vandretur i Cajas National Park

Fra kontor dag til vandretur     Fra kontor dag til vandretur Her på hostellet ”Mallki Hostel” i Cuenca, havde jeg faktisk planlagt en dag på kontoret i dag. Når jeg siger på kontoret, så mener jeg faktisk bare min seng, eller en sofa i opholdsstuen, hvor...
Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Estadio George Capwell   Anskaffelse af kampbillet Noget af det første jeg altid gør, når jeg kommer til et nyt land eller by, under mine rejser, er at tjekke min groundhopper app på telefonen, som hedder ”Futbology”. Her kan jeg få en idé om hvilke fodboldhold...
Deportivo Municipal mod UTC

Deportivo Municipal mod UTC

Estadio Universidad San Marcos   Tilbage til hostel, pool og en øl Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på...
Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Estadio Alberto Gallardo   Op og afsted! Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på...
Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Alene afsted til Laguna Paron Ana tog afsted med bussen i går, så nu er jeg igen alene med min rygsæk. Det er utrolig dejligt med selskab undervejs på rejsen, men lige netop på denne her rejse, vil jeg gerne rejse solo og ikke være afhængig af andres rejsemål, eller...
Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

På lagune tur i regnvejr   Morgenstund har guld i mund Vækkeuret ringer klokken fire og jeg begår den fejl som jeg heldigvis meget sjældent gør når jeg skal på en tur, jeg slår nemlig alarmen fra og falder i søvn igen. Ana vækker mig ti minutter efter, da hendes...
Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Ana og jeg sidder klar i receptionen lidt i ni, da det er vores afhentningstidspunkt. Vi har booket turen til Pastoruri gletsjeren igennem hostellet og dermed fået lidt rabat. Ulempen er at man ikke helt kan vide sig sikker på, hvilket selskab man kommer med. Turen...
Første fodboldkamp i Sydamerika!

Første fodboldkamp i Sydamerika!

“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg...
Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Jeg har sovet som en sten og er ikke helt frisk på at stå op, da vækkeuret ringer 3.35 på Inti Punku hotellet, så jeg snuser videre to gange. Men der intet at gøre, dette er den store dag på turen og jeg kan sove, når jeg forhåbentligt bliver en gammel berejst mand....
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Klokken fem bliver jeg vækket af Max, som serverer varm coca te i teltet. Der bliver rusket lidt i teltdugen og Max siger ”Hello! Good morning Kristian, how are you? I’m having coca ready”. Men inden jeg kan nyde min coca te, har jeg lige et hængeparti fra natten, der...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Der bliver rusket i teltet og Max står klar udenfor med varm coca te, man kan nyde i soveposen, inden man står op. Klokken er fire og efter små tre kvarter bliver der serveret morgenmad i den lille hytte, som ligger op af teltene. Der bliver hurtigt den stemning...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Jeg har sat vækkeuret til 3.30 og jeg føler en spænding, i hele kroppen. Har jeg nu husket det hele og pakket alt korrekt ned? Jeg når at pakke det hele ned og ud flere gange, inden jeg bliver hentet klokken ti minutter over fem. En mand efterspørger mit navn i døren...
Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Briefing aftenen før afgang Overordnede information: Fra og til: Cusco → Lares Trek → Machu Picchu → Cusco. Type tur: Vandring, kulturel. Sværhedsgrad: +Middel, det kræver noget tilvænning med det lette luftlag og visse steder går det stejlt opad. Sæson: Lares Trek er...
Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Hovedstaden i Chile er Santiago som ligger i en dal, med bjerge omkring sig. Bliver det travle by liv for meget, så er det guld værd at komme ud og mærke naturen, stilheden og den ”friske” luft. Efter over en uge i Santiago, har jeg endnu ikke set noget regn eller...
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.