Ækvators nulpunkt

 

 

Ciudad Mitad del Mundo

Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert år besøgt af omkring 500.000 turister, som faktisk kun kommer for én ting. De skal alle besøge Ciudad Mitad del Mundo, som betyder ”byen midt i verden”. I den her museumspark har du muligheden for se en optegnet gul linje, som skulle vise jordens midte mellem syd og nordpolerne. Der er faktisk ét monument i parken, som er det eneste turisterne reelt flokkes til, for at se. Det nuværende monument er et 30 meter højt tårn, med en fem tons tung jordklode på toppen, som blev bygget mellem 1979 – 1982. Der var faktisk allerede bygget et monument, i 1936. Det blev så erstattet i 1982, hvor der blev bygget til et langt større monument kontra det gamle. Det gamle monument blev efterfølgende flyttet syv kilometer, til en nærliggende by, der hedder Calacalí. Allerede i 1736 blev der fra Frankrigs side udsendt et hold af forskere til Ecuador, under navnet ”French Geodesic Mission”. Denne forskergruppe havde til opgave at måle rundheden af jorden og måle længden af en breddegrad, hvilket faktisk også lykkes til dels. Med de måleinstrumenter og beregninger der var til rådighed dengang, udregnede de netop dette sted til at være hvor jordens akse, gik lige igennem. Det er virkelig heller ikke nemt at udregne den præcise midte og så forvente den bliver der i de næste hundredvis af år. Det er nemlig ganske enkelt ikke muligt. Jordens kontinentplader rykker sig, verden ændres og dermed også den rigtige usynlige gule linje og derfor vil der aldrig være et præcist punkt igennem tiden, man kan regne med er det rigtige sted.

 

 

Det’ det falske sted

Fordi selvom forskerne havde bevist at jorden ikke var en æggeform, men nærmere en ”fodbold med tryg fra top og bund, så bolden er tykkere på midten form”, så havde de ikke helt ramt rigtigt på en anden ting. Det var ækvators nulpunkt, hvor beregningerne var forkerte. I hvert fald med 240 meter, kan vi se med højt teknologisk udstyr, her 284 år senere. Fordi den rigtige linje er placeret mere nordpå, end den optegnende linje, i museumsparken. Det er blevet meget nemmere at bevise lokationens fejlagtige placering i dag, da alle næsten kan fremskaffe en GPS-måling af sin placering på sin telefon eller medbringe en rigtig GPS-måleenhed, der kan vise det mere præcist. Men grundet monumentet er 30 meter højt og hele parken er indrettet efter monumentet, så ser det bestemt ikke ud til at man overvejer at flytte det. Men set i lyset af ækvators linje faktisk er omkring 5 km bred, så ligger begge museums jeg kommer til at omtale, indenfor ækvator. Men kun det ene ligger midt i ækvator linje. Til gengæld var der i 2012 snak om at oprette fejlen og lave et af verdens højeste menneskeskabte monumenter, med arkitekten Rafael Viñoly i spidsen. Monumentet skulle blive 1.524 meter højt, til 250 millioner US dollars og denne gang stå helt korrekt placeret, på ækvators nul og midtpunkt. Det skabte selvfølgelig en masse røre i Ecuador og specielt Quito, at så mange penge skulle bruges på et monument, når landet havde så mange fattige og dårlige levevilkår. Det gjorde at projektet blev stoppet og siden da, er der ikke kommet nyt på den front.

 

 

Offentlig transport til monumentet

Fra mit hostel i Quito, kan jeg faktisk gå hen til busstoppestedet, på hjørnet af ”18 de Septiembre” og ”Ayacucho”. Her kan jeg tage bussen mod Mitad del Mundo, hvor det faktisk er ret simpelt at fange den rigtige bus, fordi i forruden på den bus du skal med, er der et gult skilt hvor der står ”Mitad del Mundo”. Jeg falder kort i snak med to andre turister som skal til “TelefériQo“, som er en lift med gondoler der tager dig op på et bjerg, hvor du så har udsigt udover hele Quito. De er kun med bussen i små ti minutter før de skal af og vi vinker farvel til hinanden og jeg nu er alene i bussen, fyldt med lokale. Bussen er helt fyldt og os der står op i bussen, vi står tæt. Faktisk så tæt at en ældre kvindes våde hår konstant er på mine skuldre og bryst. Til at starte med betvivler jeg slet ikke at det er fordi bussen er så fyldt som den er, men da bussen bliver mere og mere tømt for mennesker, så bliver hun stående op af mig. Faktisk til sidst gnider hun sig halvt op ad mig. Det er lige påtrængende og underligt nok for mit vedkommende, så jeg rykker mig hen i den anden ende af bussen. Da vi er tæt på monumentet, så hopper jeg af i et lyskryds og betaler 40 cent for den knap time lange bustur, fra det historiske centrum.

 

 

Mitad del Mundo monumentet

Fra stedet jeg hoppede af bussen, er der knap 400 meter til indgangen hos Ciudad Mitad del Mundo. Dette er det ”officielle” sted at besøge ækvators nulpunkt, så det er også her du finder de fleste turister, som alle jagter det samme ikoniske billede med den gule streg, som symbolisere ækvators linje. Men det er ikke kun monumentet du får adgang til med indgangsbilletten til 5 $, her er også museums, én kirke i den lille by som også har souvenirbutikker og restauranter.

 

Så snart du er trådt ind i Ciudad Mitad del Mundo, er der en lang bred vej, du kan følge op til monumentet.

I Ciudad Mitad del Mundo er der også mange flotte blomster.

Der er også mange flotte skulpturer i Ciudad Mitad del Mundo, såsom denne her bænk.

 

Jeg har ingen guide eller tidspres at tage hensyn til, så jeg går faktisk bare lidt rundt og kigger på den lille by og monumentet. Pludseligt får jeg øje på en gruppe argentinere, som er fans af fodboldklubben, River Plate. Kampen som de er rejst fra Argentina for at se, er på ”Estadio Rodrigo Paz Delgato” imellem LDU Quito og så River Plate. De to hold mødes i gruppespillet, under årets Copa Libertadores turnering. Den kamp kan du læse om på et senere tidspunkt, her på hjemmesiden. Tilhængerne har medbragt et banner, som de hænger ned fra monumentet, så de kan tage et par hurtige billeder og vise frem til vennerne derhjemme i Argentina. Banneret fjerner de selv igen efter at billederne er taget og hele forløbet tager måske maksimalt tre minutter.

 

Her står jeg foran det ikoniske monument “Mitad del Mundo”.

Billede taget helt nede ved jorden, af monumentet og den gule streg, som markerer nulpunktet i ækvator.

 

Jeg tager selv en del billeder nede fra jorden op mod monumentet og da jeg føler at jeg har nok billeder fra den vinkel, så tager jeg elevatoren de ni etager op i monumentet. Udsigten er god oppefra, men der er ingen tvivl om det er den gule streg under monumentet, der optager mest opmærksomhed fra turisterne. Jeg går ned fra monumentet og elevatoren virker kun den ene vej, så man skal gå ned igennem etagerne, hvor der så er et museum opstillet. En del af genstandene virker desværre ikke og selve opsætningen fanger mig ikke, så jeg kommer hurtigt ned og ud fra monumentet.

 

Selfie fra toppen af monumentet i Ciudad Mitad del Mundo.

Billedet taget oppe fra monumentet, hvor den gule streg kan følges hen ned igennem den lille by.

På bagsiden af monumentet er der opstillet en tribune, med Mitdad del Mundo skreven ovenpå det.

Jordkuglen på toppen af monumentet. Selve jordkuglen vejer over fem tons.

 

Efter besøget oppe i monumentet og en gåtur rundt om det, vælger jeg at tjekke byen lidt mere ud. Jeg har ikke lyst eller appetit til at spise her, så restauranterne og souvenirbutikkerne går jeg ikke ind i.

 

Ciudad Mitad del Mundo, med monumentet i baggrunden.

På bagsiden af monumentet er denne her lille tribune opsat, med Mitad del Mundo skrevet ovenpå.

Hvor langt er der hjem? Altså der er hvert fald 10.112,05 km til Rom.

I Ciudad Mitad del Mundo er der opstillet standere som både viser klokken, men også hvor meget solen faktisk brænder. Jeg havde fornøjelsen af de røde og det var rigeligt.

 

Men der er en lille kirke hvor den gule streg også løber igennem. Her kan du faktisk gå ovenpå i kirketårnet og ringe med klokken udover Ciudad Mitad del Mundo. Det er ret speciel fornemmelse at ringe med en kirkeklokke, der er ligesom et eller andet helligt over den klokke. Det har jeg ikke prøvet siden jeg gik til konfirmands forberedelse i Hatting Kirke og fik æren af at hjælpe med at ringe med kirkeklokkerne, til en gudstjeneste.

 

Den lille kirke inde i Ciudad Mitad del Mundo.

Kirken set indefra.

De flotte vinduer, inde i kirken.

Billedet er taget oppefra kirketårnet, med pladsen nede foran kirken og monumentet i baggrunden.

Små smalle stier i Ciudad Mitad del Mundo.

 

 

Museo Intinan

Efter jeg har brugt et par timer inde i museumsparken Ciudad Mitad del Mundo, vælger de fleste at tage tilbage mod Quito. Jeg har dog et andet museum i kikkerten, som jeg vil besøge inden jeg tager tilbage mod Quito. Jeg havde allerede på forhånd læst om ækvator linjen ikke helt passede i den officielle museumspark, men at der skulle ligge et andet museum, et par hundrede meter derfra.

 

Skiltet som viser du er på rette vej, ind til Museo Intinan.

 

Det museum hedder ”Museo Intinan” og for de 4$ det koster at komme ind, får du 45 minutters rundvisning på enten spansk eller engelsk og en lille håndfuld forsøg med ækvators effekt undervejs.

 

Guiden fortæller om her nogle af de dyr som lever i regnskoven, såsom anakondaen.

Skindet fra en rigtig anakonda, hænger i loftet og det er bestemt en af de genstande som må fremprovokere store øjne, hver dag under rundvisningerne.

 

Rundvisningen foregår ved at man bliver ført igennem huse og stande, hvor man hører om Ecuadors historie, stammernes ritualer og kulturen i disse stammesamfund. Men højdepunktet og det som de fleste ser frem til, er selvfølgelig de små forsøg, som guiden siger er markant anderledes at udføre her på ækvators nulpunkt, end hvor vi ellers befinder os på kloden. Det er forsøg som at balancere et æg på et sømhoved, gå på en lige linje med bind for øjnene og se vand blive skyllet ud af en vask, med to forskellige retninger, udgjort af hvilken af siderne af ækvator, du står på.

 

Kan du balancere et æg på et sømhovede? Sikkert nok, tænker du.. Det skulle åbenbart være nemmere her ved ækvators nulpunkt. Men kun to klarede testen og jeg var ikke én af dem..

Her ved Museo Intinan siger de ligesom ved Ciudad Mitad del Mundo, at her er den præcise midte af ækvator. Her skulle det eftersigne også være testet med militær GPS-udstyr. Nogle påstår dog stadig at den ikke står præcis på nulpunktet.

 

På den her rundvisning falder jeg i snak med Carina og Lukas fra Østrig, de er fætter og kusine. Lukas er kun på kort visit for at mødes med sin kusine, som har rejst igennem Asien, Afrika og nu Sydamerika, helt alene som kvinde. Vi aftaler at vi kan følges tilbage mod Quito, da vi sjovt nok bor på samme hostel, men at vi begge gerne lige vil gå en ekstra runde i det udendørs museum, inden vi tager tilbage mod hovedstaden.

 

Blomster i Museo Intinan.

Inde fra Museo Intinan.

Blomster i Museo Intinan.

Endnu et sted hvor du kan få taget dit ikoniske billede, med nulpunktet for ækvator.

 

 

Hellere offentligt end Uber

Da vi har gået nok omkring på museet og taget de ekstra billeder vi manglede, så er vi klar til at tage tilbage mod Quito. Men modsat mig, har Carina og Lukas valgt at tage en Uber herud til museet. De har ikke besøgt Ciudad Mitad del Mundo og har heller ikke interesse i det. Det forstår jeg måske ikke helt, fordi der var ikke det helt store at se udover monumentet i museumsparken, men det er trods alt et ikonisk monument og sted hvor man sagtens kan få en time til at gå. Men nu overvejer fætter/kusine parret fra Østrig om de vil tage en Uber tilbage mod byen og tilbyder da også at jeg kan tage med gratis. Det er fristende og havde jeg ikke så meget mod på det lokale transportmiddel, så havde jeg da sikkert også hoppet med på tilbuddet, om at komme gratis med tilbage mod Quito. Men jeg takker pænt nej tak og siger at jeg altså hellere vil med bussen tilbage. Jeg elsker de her lokale oplevelser, som giver mig utrolig meget på et personligt plan, men bestemt også på den eventyrlige front. Det hele er lidt usikkert og nyt, hvilket bare gør det langt mere spændende og sjovt. De giver mig ret i at det selvfølgelig er en langt mere spændende oplevelse at bevæge sig ud i det lokale og ændrer så mening fra Uber, til bus.

 

Busstoppestedet lidt længere nede af vejen som du skal gå hen til, når du forlader eller går tilbage forbi Ciudad Mitad del Mundo fra Museo Intinan.

 

Carina og jeg sidder sammen og snakker hele vejen tilbage mod Quito, mens Lukas er spærret inde bag en ældre kvinde, på modsatte sæde. Hele turen tilbage mod Quito forløber uden problemer og koster igen 40 cent. Når du nærmer dig den gamle bydel, kan du nemt bare hoppe af på det busstoppested, som passer dig. Der er massere af guidet turer man kan tage med på til Ciudad Mitad del Mundo, men priserne ligger på alt mellem 10 $ udelukkende for transporten til og fra museumsparken uden entré, til 30 $ for transport, entré og guide i museumsparken. Jeg brugte i alt 9,80$ for at komme både frem og tilbage med bussen, entré til Ciudad Mitad del Mundo (5 $) og Museo Intinan (4 $). Det er klart min anbefaling at tage de lokale transportmidler til steder hvor det er muligt, det er billigere, sjovere, mere oplevelsesrigt og man har muligheden for at falde i snak med nogle lokale, selvom man ikke kan tale sproget.

 

Tirsdag, 3. marts 2020.

Andet fra samme kategori

Bornholms kyststi – Dag 7

Bornholms kyststi – Dag 7

Fra Hasle til Rønne     Morgen i snegletempo Da jeg åbner øjnene i soveposen og kigger mig omkring i shelteret, er det til min første morgen på turen, uden vækkeuret har været slået til. Jeg har kun omkring 9 km ind til Rønne og derfor er der på ingen måde...
Bornholms kyststi – Dag 6

Bornholms kyststi – Dag 6

Fra Opalsøen til Hasle     Hammershus borgruin i regn og blæst Da jeg slår øjnene op i hængekøjen, er jeg godt klatøjet. Jeg kom aldrig rigtigt til at føle mig tilpas i hængekøjen, så selvom jeg gik tidligt i seng, så fik jeg ikke sovet meget og den søvn jeg...
Bornholms kyststi – Dag 5

Bornholms kyststi – Dag 5

Fra Østerlars til Opalsøen     Morgenmad på Gudhjem røgeri Når jeg er på disse vandringer, så har jeg ikke selv sat en alarm på telefonen for at komme op, det sørger både naturen og mit indre vækkeur for. Jeg vågner stort set næsten altid omkring klokken syv...
Bornholms kyststi – Dag 4

Bornholms kyststi – Dag 4

Fra Svaneke til Østerlars     Høj på overnatning i telt Jeg slår øjnene op klokken halv syv og selvom teltet har kostet under en hund, så har jeg faktisk sovet udmærket. Jeg vågnede kort omkring tre tiden, men kun fordi jeg hørte regnen slå mod teltdugen....
Bornholms kyststi – Dag 3

Bornholms kyststi – Dag 3

Fra Snogebæk til Svaneke     Frisk vind i shelteret til solopgang Da jeg kvart over seks slår øjnene op, er det til lyden af den blafrende presenning som lukker det ene friske vindpust ind i shelteret efter det andet, alt imens solopgangen så småt, er ved at...
Bornholms kyststi – Dag 2

Bornholms kyststi – Dag 2

Fra Boderne til Snogebæk     Tidligt op og ud på stierne Klokken er omkring seks, da jeg slår øjnene op og åbner døren ud til shelterpladsen. Jeg ligger lidt i soveposen og drømmer om at man kunne fryse tiden og bare ligge her resten af dagen og nyde...
Bornholms kyststi – Dag 1

Bornholms kyststi – Dag 1

Fra Rønne til Boderne     Med offentlig transport til Køge Det er torsdag aften d. 23/7 2020, tasken er pakket med oppakning til en uges vandring på Bornholm og jeg er virkelig klar til at komme tilbage til solskinsøen, som jeg ikke har besøgt siden 7....
Overblik over Bornholms Kyststi

Overblik over Bornholms Kyststi

Grundlæggende om Kyststien Kyststien bliver ofte beskrevet som en 120 kms vandrerute, rundt om Bornholms kystlinje. Men en stor del af vandreruten går faktisk langs de gamle redningsstier, som blev grundlagt allerede tilbage i 1895, da folketinget vedtog Danmarks...
Gendarmstien – Dag 4

Gendarmstien – Dag 4

Fra Kollund skov til Padborg       Blikstille morgen i Flensborg Fjord Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og...
Gendarmstien – Dag 3

Gendarmstien – Dag 3

Fra Gråsten til Kollund skov       Sovet som en sten, vækket af gravemaskine Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit...
Gendarmstien – Dag 2

Gendarmstien – Dag 2

Fra Kobbel skov til Gråsten       Solopgang, kaffe og stilhed! Jeg elsker at sove udenfor i naturen, men når det er første nat udenfor, så skal man altid lige finde sig til rette og med vandringen på de 37 km i går, så vidste jeg godt det ville blive en...
Gendarmstien – Dag 1

Gendarmstien – Dag 1

Fra Skovby til Kobbel skov     Mama sørger for morgenmad og transport til Skovby Som altid før et nyt eventyr, så sover jeg aldrig natten op til turen skal starte, så da vækkeuret ringer klokken 05:45, er det ikke ligefrem fordi jeg flyver ud af sengen. Men...
Gendarmstien

Gendarmstien

Overblik over gendarmstien       Efter at have vandret Gendarmstien fra Skovby til Padborg i juni 2020, kan jeg kun tilslutte mig koret om at dette er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Vælger du at gå fra Padborg til Skovby eller omvendt som jeg...
TelefériQo i Quito

TelefériQo i Quito

En overskyet fornøjelse       Masaya hostel til TelefériQo Jeg vågner ved alarmen går i gang omkring klokken ni og kravler derefter ned fra overkøjen, på den otte personers stuen på Masaya hostel, som jeg bor på. Jeg går ned i køkkenet og laver mig en...
Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Tomt kæmpe stadion uden tag, i regnvejr       Opgave inden Estadio Olímpico Atahualpa Inden jeg kan tage til dagens fodboldkamp mellem Independiente del Valle (Ecuador) og Junior de Barranquilla (Colombia) i Copa Libertadores, har jeg en super vigtig...
L.D.U. Quito mod River Plate

L.D.U. Quito mod River Plate

Sendt hjem til Argentina, på røv og albuer     Fra hostel til La Casa Blanca Da jeg i morgen skal ud på ”Cuyabeno jungletur”, så går jeg på jagt efter solcreme og insektspray, i de nærliggende supermarkeder. Da jeg har fået styr på hvad jeg vil lade blive på...
Independiente del Valle mod Olmedo

Independiente del Valle mod Olmedo

Choknederlag på Estadio de Ruminahui     Fra hostel til stadion Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en...
Cuyabeno junglen – Dag 5

Cuyabeno junglen – Dag 5

Nu tilbage mod Quito     Morgentur i kanoen Vækkeuret ringer tidligt i dag, faktisk helt bestemt klokken 5:00. Edwin har besluttet at vi skal på en tur op af floden klokken 6:00 i kano, for at se om vi kan få øje på nogle morgentrætte dyr. På mit tidligere...
Cuyabeno junglen – Dag 4

Cuyabeno junglen – Dag 4

En utrolig dagstur i junglen     Drømmene Vækkeuret hiver mig ud af drømmeland, klokken syv. Jeg har nogle drømme for tiden, som føles rigtig virkelige. Den seneste tid har de handlet meget om fremtiden, for mig. Jeg drømmer for tiden om en campervan, om at...
Cuyabeno junglen – Dag 3

Cuyabeno junglen – Dag 3

Piratfiskeri og badning i samme flod     Piratfiskeri Alarmen ringer som planlagt klokken 7:00 og jeg ligger bare en halv time under myggenettet og vågner stille og roligt. Lidt i otte går jeg hen til restauranten, hvor der er morgenmad. I dag får vi tre...
Cuyabeno jungletur – Dag 2

Cuyabeno jungletur – Dag 2

Regn i regnskoven     Morgenmad og morgentur i junglen Jeg har sovet som en sten, da jeg endelig kunne falde i søvn. Vækkeuret ringer klokken 7:00 og bagefter ligger jeg bare i fosterstilling, under myggenettet og slapper af, indtil jeg bliver nød til at stå...
Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Her skal jeg sgu da ikke bo?!     På gensyn Quito Jeg vågner ved alarmen går i gang, klokken kvart i otte. Næsten alle mine ting er pakket ned i rygsækken og jeg skal i dag tjekke ud fra Masaya hostel i Quito, for at tage på min første rigtige jungletur...
Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Ækvators nulpunkt     Ciudad Mitad del Mundo Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert...
Vandretur i Cajas National Park

Vandretur i Cajas National Park

Fra kontor dag til vandretur     Fra kontor dag til vandretur Her på hostellet ”Mallki Hostel” i Cuenca, havde jeg faktisk planlagt en dag på kontoret i dag. Når jeg siger på kontoret, så mener jeg faktisk bare min seng, eller en sofa i opholdsstuen, hvor...
Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Estadio George Capwell   Anskaffelse af kampbillet Noget af det første jeg altid gør, når jeg kommer til et nyt land eller by, under mine rejser, er at tjekke min groundhopper app på telefonen, som hedder ”Futbology”. Her kan jeg få en idé om hvilke fodboldhold...
Deportivo Municipal mod UTC

Deportivo Municipal mod UTC

Estadio Universidad San Marcos   Tilbage til hostel, pool og en øl Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på...
Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Estadio Alberto Gallardo   Op og afsted! Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på...
Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Alene afsted til Laguna Paron Ana tog afsted med bussen i går, så nu er jeg igen alene med min rygsæk. Det er utrolig dejligt med selskab undervejs på rejsen, men lige netop på denne her rejse, vil jeg gerne rejse solo og ikke være afhængig af andres rejsemål, eller...
Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

På lagune tur i regnvejr   Morgenstund har guld i mund Vækkeuret ringer klokken fire og jeg begår den fejl som jeg heldigvis meget sjældent gør når jeg skal på en tur, jeg slår nemlig alarmen fra og falder i søvn igen. Ana vækker mig ti minutter efter, da hendes...
Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Ana og jeg sidder klar i receptionen lidt i ni, da det er vores afhentningstidspunkt. Vi har booket turen til Pastoruri gletsjeren igennem hostellet og dermed fået lidt rabat. Ulempen er at man ikke helt kan vide sig sikker på, hvilket selskab man kommer med. Turen...
Første fodboldkamp i Sydamerika!

Første fodboldkamp i Sydamerika!

“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg...
Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Jeg har sovet som en sten og er ikke helt frisk på at stå op, da vækkeuret ringer 3.35 på Inti Punku hotellet, så jeg snuser videre to gange. Men der intet at gøre, dette er den store dag på turen og jeg kan sove, når jeg forhåbentligt bliver en gammel berejst mand....
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Klokken fem bliver jeg vækket af Max, som serverer varm coca te i teltet. Der bliver rusket lidt i teltdugen og Max siger ”Hello! Good morning Kristian, how are you? I’m having coca ready”. Men inden jeg kan nyde min coca te, har jeg lige et hængeparti fra natten, der...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Der bliver rusket i teltet og Max står klar udenfor med varm coca te, man kan nyde i soveposen, inden man står op. Klokken er fire og efter små tre kvarter bliver der serveret morgenmad i den lille hytte, som ligger op af teltene. Der bliver hurtigt den stemning...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Jeg har sat vækkeuret til 3.30 og jeg føler en spænding, i hele kroppen. Har jeg nu husket det hele og pakket alt korrekt ned? Jeg når at pakke det hele ned og ud flere gange, inden jeg bliver hentet klokken ti minutter over fem. En mand efterspørger mit navn i døren...
Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Briefing aftenen før afgang Overordnede information: Fra og til: Cusco → Lares Trek → Machu Picchu → Cusco. Type tur: Vandring, kulturel. Sværhedsgrad: +Middel, det kræver noget tilvænning med det lette luftlag og visse steder går det stejlt opad. Sæson: Lares Trek er...
Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Hovedstaden i Chile er Santiago som ligger i en dal, med bjerge omkring sig. Bliver det travle by liv for meget, så er det guld værd at komme ud og mærke naturen, stilheden og den ”friske” luft. Efter over en uge i Santiago, har jeg endnu ikke set noget regn eller...
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.