Estadio Universidad San Marcos

 

Tilbage til hostel, pool og en øl

Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på hostellet, skifter tøj på værelset og går mod tagterrassen, som har en pool og bar. Jeg har et par timer til at købe en ny billet til aftenens kamp mellem Deportivo Municipal (Club Centro Deportivo Municipal) og UTC (Universidad Técnica de Cajamarca), som starter klokken 19:30 på Estadio Universidad San Marcos. Billetten koster 60 soles (120 kr), hvilket jeg synes er i den dyre ende, men jeg vil ikke risikere at stå midt i en kerne af lokale aktive fans og ikke kan et ord spansk. Derfor er jeg blevet anbefalet at købe den dyreste billet, da det ofte er familier og turister, som køber til disse afsnit. Jeg hopper i den lille pool og åbner en øl af mærket ”Cusquená”. Jeg slapper af her et par timer, inden jeg tager et bad og gør mig klar til fodbold.

En iskold øl i hånden, mens man slapper af i poolen. Udmærket pause, inden næste fodboldkamp.

 

Tre kampe på under 24 timer

Jeg må nu officielt være ramt af den sydamerikanske fodbold feber, fordi med købet af denne her billet, så kommer jeg til at se tre kampe, på under 24 timer. Klokken 17:30 sidder jeg igen i en Uber, men denne her gang prøver jeg ”Uber Pool”. Konceptet er at du deler Uberen med en anden ukendt person, som skal samme vej og det gør så at turen koster mindre, end normalt. Fra mit hostel til Estadio Universidad San Marcos er der omkring 14 km og turen koster 11 soles (21 kr). Turen går ned langs stranden og selvom jeg sidder i en bil med to fremmede mennesker, så sidder jeg og nyder turen til fulde. Solen er ved at gå ned udover det blå hav, hvor palmerne nogle gange dækker for solens stråler og jeg har den der totale følelse af lykke og taknemlighed indeni. Lykkelig over jeg lever det liv, som jeg har en passion og kærlighed for. Jeg bliver sat af lige ude foran indgangen og takker chaufføren Teobaldo for turen.

Solnedgangen udover kysten i Lima. Billedet er taget ud af vinduet i Uberen, på vej til fodboldkampen.

 

Deportivo Municipal

Deportivo Municipal er en peruviansk fodboldklub, der spiller i den bedste liga, Liga 1. Klubben blev dannet 27. juli 1935 og det fulde navn er Club Centro Deportivo Municipal, men bliver i daglig tale bare omtalt som Deportivo Municipal. Klubben ligger i Lima og er blandt landets mest kendte fodboldklubber.

Klubben er rykket ned i den næstbedste række i 1967, hvor de rykkede op igen i 1968. Igen i 2000, hvor de blev til 2006 og sidst i 2007 efter en sæson med økonomiske problemer, som gjorde at spillerne ikke modtog løn i adskillige måneder, som påvirkede spillerne til at underpræstere på banen. I 2014 rykkede Deportivo Municipal så endelig op i den bedste peruvianske liga igen.

 

Et katalog af hjemmebaner

Igennem tiden har Deportivo Municipal haft omkring syv stadions, som hjemmebane. Da jeg oplevede dem spille, var det på Estadio Universidad San Marcos og Barry sagde det var fordi deres ”normale” stadion, var under ombygning. Estadio Universidad San Marcos blev åbnet 13. maj 1951 og er et multi stadion med løbebane rundt om selve fodboldbanen. Det er ejet af ”National University of San Marcos” og der er plads til 70.000 tilskuere, men grundet sikkerhedsforanstaltninger er stadionet reduceret til nuværende 43.000 tilskuere. Stadionet er brugt af flere fodboldklubber i og omkring Lima området, som ikke har deres eget stadion, enten grundet ombygning eller bare fordi de ikke ejer et stadion. Førhen blev stadionet brugt af det nærliggende universitets fodboldklub ”Club Deportivo Universidad San Marcos”, som spiller i den anden bedste række ”Second Division of Peru”. Estadio Universidad San Marcos har tidligere lagt græs til både større sportsbegivenheder såsom ”Special Omympics” i 1951 og senest i 2019 Pan American Games. Af kendte koncerter som også er afholdt på stadionet kan nævnes, Van Halen i 1983, Metallica i 2010, Korn 2010, Bon Jovi 2010, Green Day 2010 og 2017, Iron Maiden 2011, Lady Gaga 2012 og mange, mange flere.

 

For store stadions

Da Teobaldo kører væk ser jeg ikke rigtigt stadionet foran mig og jeg kan da også se på google.maps at det ligger et godt stykke herfra, men indgangen er allerede her ude ved den store vej.

På den anden side af første indgang, man skal passere for at komme ind til Estadio Universidad San Marcos.

Jeg får tjekket min billet og bliver kropsvisiteret, men ikke så grundigt som jeg ellers er blevet tidligere på rejsen, når jeg har skulle til fodbold. Jeg går igennem indgangen og kommer ud på en lang, bred vej op mod stadionet.

Den lange og brede vej, som fører op til Estadio Universidad San Marcos.

Da jeg kommer op til hegnet ind mod Estadio Universidad San Marcos, ser jeg med det samme de Olympiske ringe, som stadionet har gjort sig fortjent til over flere omgange og senest i 2019 med Pan American Ganes. Solen går langsomt, men smukt ned bag de olympiske ringe og jeg er nærmest eneste person her foran stadionet, halvanden time før kampstart.

De Olympiske ringe, som står placeret udenfor Estadio Universidad San Marcos.

Da jeg træder indenfor er det et gigantisk stadion der brager frem, foran mig. Det er kæmpestort og eftersom fodbold er så gigantisk her i Sydamerika og Lima har en befolkning på knap ni millioner mennesker, så forstår jeg virkelig ikke at der er så få mennesker på stadion. Det virker så uhyggeligt tomt med et stadion til 70.000 og der så kun er omkring 3.000 mennesker, som faktisk nok er højt sat. Der er hvert fald frit slag til at vælge hvilket sæde og række, jeg vil sidde på til aftenens kamp.

Stadion selfie!

Estadio Universidad San Marcos med plads til 70.000 tilskuere.

Estadio Universidad San Marcos med plads til 70.000 tilskuere.

Estadio Universidad San Marcos med plads til 70.000 tilskuere.

Estadio Universidad San Marcos med plads til 70.000 tilskuere.


Ungdomskamp og en uhyggelig stilhed

Som tidligere på dagen er der en ungdomskamp i gang, da jeg kommer indenfor porten. Kampen bølger frem og tilbage, men UTC trækker det længste stå og vinder kampen.

Ungdomskampen er her igang på Estadio Universidad San Marcos med plads til 70.000 tilskuere.

En af tingene jeg undrer mig over med det samme, er at Estadio Universidad San Marcos ikke har en storskærm med tid og stilling. Flere steder har jeg nu også oplevet at tiden ikke vises på storskærmen, hvis der er én. Det ville aldrig gå i Danmark, hvor hvert stadion har en storskærm eller hvert fald et sted man kan se den resterende tid, der er tilbage af kampen. Der er stille på tribunen og man kan tydeligt høre hvad der bliver sagt på både trænerbænken og på den anden side af banen.
Dem som faktisk har det højeste lydniveau er uden tvivl sælgerne på tribunen. Der bliver til gengæld også råbt igennem og med tanke på vi ikke er mange på tribunen, så var det måske ikke helt så nødvendigt, men der skal jo sælges noget.

Én af de rigtig mange sælgere, som er på tribunen under hele kampen.

 

Kedelig fodboldkamp

Kampen går i gang og jeg sidder med store forventninger til både fodboldkampen og fansenes stemning. Jeg bliver faktisk lidt skuffet over begge dele, fordi fodboldspillet er uden tempo, aggressivitet og store chancer. På tribunerne er der kun en gruppe på omkring 50 mennesker på modsatte side, som forsøger at vifte lidt med hænderne og synge. Få gange igennem hele kampen lykkes det at få hele stadionet med på lidt sang, men ikke noget som holder mere end ti sekunder.

Dagens startopstilling til kampen på Estadio Universidad San Marcos.

Startfløjtet lyder og kampen er igang!

Der er utrolig få chancer at skrive om i første halvleg og derfor går begge mandskaber i omklædningsrummet, uden mål på kontoen. Jeg har indtil nu siddet alene, da jeg hverken har kunne finde Barry eller Elio. Men her i halvlegen finder jeg så dem begge. Elio skal længere op på tribunen og rapportere om udfaldet af kampen og derfor ser jeg kampen med Barry, som jeg også svinger bedst med. Han indrømmer også at det lidt er en tung kamp den her, uden de store chancer indtil videre, så vi krydser fingre for bedre underholdning i anden halvleg. Da halvlegen slutter og kampen starter igen, får vi dog ikke dét ønske opfyldt. Vi skal helt hen til slutningen af kampen før UTC får skabt en noget underlig chance foran målet.

I højre side af banen bliver bolden spillet op til en UTC spiller. Her er der lidt “holden om hinanden” for at få kontrol over bolden, som rammer UTC spillerens bryst ubevidst og ryger derefter hen til en forsvarsspiller fra Deportivo Municipal. Han helkikser dog sin clearing og bolden rammer ind på hans støttefod og bolden falder helt tilfældigt ned hos en angriber fra UTC. Han dribler så ind i feltet og bliver her halvt tacklet af en forsvarsspiller, som rammer bolden først, som så ryger op på angriberens overkrop bagefter. Målmanden fra Deportivo Municipal bliver usikker og får ikke bolden under kontrol og lige inden den kan sparkes ind i målet, kommer en forsvarsspiller til hjælp og losser den udover baglinjen. Dette var muligvis kampens største mulighed, så virkelig ikke meget at fortælle om spillet på banen og min første 0-0 kamp i Sydamerika og generelt længe, kan skrives på cv’et.


En dansker og skotte SKAL da have ÉN øl

Barry siger at en dansker ikke kan mødes med en skotte, uden at få én øl, som er forbudt på stadions i Peru. Jeg er godt smadret og træt i kroppen efter gårsdagens øl på tagterrassen og for lidt søvn. Men jeg kan jo kun give ham ret, det ville føles underligt ikke lige at drikke én øl sammen. Da Barry har boet her i Lima igennem de sidste otte år, snakker han spansk og han både kender bussystemet og de gode små steder i nærheden, hvor vi lige kan drikke en øl sammen. Så vi går sammen ud fra stadionet og finder en bus, som kører os et par stop længere ind mod byen. Her hopper vi af og det var bestemt ikke et område jeg ville have valgt som det første, men Barry siger han kender et godt nok sted, lidt længere oppe af vejen. Vi går ind et lille sted og bestiller én øl til deling, det er godt nok også 0,650ml, men det er godt nok sjældent at jeg deler en øl. Konceptet går dog rent ind og her kan de købes til 9.500 pesos (19 kr) og enkeltstyks cigaretter, til et par mønter.

Store kolde øl og billige smøger på et snusket sted. What’s not to like?

Den ene øl tager den anden og pludseligt er jeg hverken træt, eller har interesse i at komme tilbage til hostellet. Samtalen flyver derudad og vi både griner og snakker seriøst hen over en hel del mere, end bare en håndfuld øl. Efter over fire timers samtale, et hav af øl og et utal af cigaretter, klinker vi glas for sidste gang og bliver enige om at det nok er ved at være sidste udkald for os. Jeg går nynnende og med godt humør ind i Uberen klokken 03:20.

På vej hjem under lagnet og sove!

Jeg går på listetær da jeg træder ind på min seks personers stue, på hostellet. Nu er det vidst godnat og tid til en god natsøvn.

Søndag, 9/2-2020.

Andet fra samme kategori

Bornholms kyststi – Dag 7

Bornholms kyststi – Dag 7

Fra Hasle til Rønne     Morgen i snegletempo Da jeg åbner øjnene i soveposen og kigger mig omkring i shelteret, er det til min første morgen på turen, uden vækkeuret har været slået til. Jeg har kun omkring 9 km ind til Rønne og derfor er der på ingen måde...
Bornholms kyststi – Dag 6

Bornholms kyststi – Dag 6

Fra Opalsøen til Hasle     Hammershus borgruin i regn og blæst Da jeg slår øjnene op i hængekøjen, er jeg godt klatøjet. Jeg kom aldrig rigtigt til at føle mig tilpas i hængekøjen, så selvom jeg gik tidligt i seng, så fik jeg ikke sovet meget og den søvn jeg...
Bornholms kyststi – Dag 5

Bornholms kyststi – Dag 5

Fra Østerlars til Opalsøen     Morgenmad på Gudhjem røgeri Når jeg er på disse vandringer, så har jeg ikke selv sat en alarm på telefonen for at komme op, det sørger både naturen og mit indre vækkeur for. Jeg vågner stort set næsten altid omkring klokken syv...
Bornholms kyststi – Dag 4

Bornholms kyststi – Dag 4

Fra Svaneke til Østerlars     Høj på overnatning i telt Jeg slår øjnene op klokken halv syv og selvom teltet har kostet under en hund, så har jeg faktisk sovet udmærket. Jeg vågnede kort omkring tre tiden, men kun fordi jeg hørte regnen slå mod teltdugen....
Bornholms kyststi – Dag 3

Bornholms kyststi – Dag 3

Fra Snogebæk til Svaneke     Frisk vind i shelteret til solopgang Da jeg kvart over seks slår øjnene op, er det til lyden af den blafrende presenning som lukker det ene friske vindpust ind i shelteret efter det andet, alt imens solopgangen så småt, er ved at...
Bornholms kyststi – Dag 2

Bornholms kyststi – Dag 2

Fra Boderne til Snogebæk     Tidligt op og ud på stierne Klokken er omkring seks, da jeg slår øjnene op og åbner døren ud til shelterpladsen. Jeg ligger lidt i soveposen og drømmer om at man kunne fryse tiden og bare ligge her resten af dagen og nyde...
Bornholms kyststi – Dag 1

Bornholms kyststi – Dag 1

Fra Rønne til Boderne     Med offentlig transport til Køge Det er torsdag aften d. 23/7 2020, tasken er pakket med oppakning til en uges vandring på Bornholm og jeg er virkelig klar til at komme tilbage til solskinsøen, som jeg ikke har besøgt siden 7....
Overblik over Bornholms Kyststi

Overblik over Bornholms Kyststi

Grundlæggende om Kyststien Kyststien bliver ofte beskrevet som en 120 kms vandrerute, rundt om Bornholms kystlinje. Men en stor del af vandreruten går faktisk langs de gamle redningsstier, som blev grundlagt allerede tilbage i 1895, da folketinget vedtog Danmarks...
Gendarmstien – Dag 4

Gendarmstien – Dag 4

Fra Kollund skov til Padborg       Blikstille morgen i Flensborg Fjord Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og...
Gendarmstien – Dag 3

Gendarmstien – Dag 3

Fra Gråsten til Kollund skov       Sovet som en sten, vækket af gravemaskine Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit...
Gendarmstien – Dag 2

Gendarmstien – Dag 2

Fra Kobbel skov til Gråsten       Solopgang, kaffe og stilhed! Jeg elsker at sove udenfor i naturen, men når det er første nat udenfor, så skal man altid lige finde sig til rette og med vandringen på de 37 km i går, så vidste jeg godt det ville blive en...
Gendarmstien – Dag 1

Gendarmstien – Dag 1

Fra Skovby til Kobbel skov     Mama sørger for morgenmad og transport til Skovby Som altid før et nyt eventyr, så sover jeg aldrig natten op til turen skal starte, så da vækkeuret ringer klokken 05:45, er det ikke ligefrem fordi jeg flyver ud af sengen. Men...
Gendarmstien

Gendarmstien

Overblik over gendarmstien       Efter at have vandret Gendarmstien fra Skovby til Padborg i juni 2020, kan jeg kun tilslutte mig koret om at dette er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Vælger du at gå fra Padborg til Skovby eller omvendt som jeg...
TelefériQo i Quito

TelefériQo i Quito

En overskyet fornøjelse       Masaya hostel til TelefériQo Jeg vågner ved alarmen går i gang omkring klokken ni og kravler derefter ned fra overkøjen, på den otte personers stuen på Masaya hostel, som jeg bor på. Jeg går ned i køkkenet og laver mig en...
Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Tomt kæmpe stadion uden tag, i regnvejr       Opgave inden Estadio Olímpico Atahualpa Inden jeg kan tage til dagens fodboldkamp mellem Independiente del Valle (Ecuador) og Junior de Barranquilla (Colombia) i Copa Libertadores, har jeg en super vigtig...
L.D.U. Quito mod River Plate

L.D.U. Quito mod River Plate

Sendt hjem til Argentina, på røv og albuer     Fra hostel til La Casa Blanca Da jeg i morgen skal ud på ”Cuyabeno jungletur”, så går jeg på jagt efter solcreme og insektspray, i de nærliggende supermarkeder. Da jeg har fået styr på hvad jeg vil lade blive på...
Independiente del Valle mod Olmedo

Independiente del Valle mod Olmedo

Choknederlag på Estadio de Ruminahui     Fra hostel til stadion Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en...
Cuyabeno junglen – Dag 5

Cuyabeno junglen – Dag 5

Nu tilbage mod Quito     Morgentur i kanoen Vækkeuret ringer tidligt i dag, faktisk helt bestemt klokken 5:00. Edwin har besluttet at vi skal på en tur op af floden klokken 6:00 i kano, for at se om vi kan få øje på nogle morgentrætte dyr. På mit tidligere...
Cuyabeno junglen – Dag 4

Cuyabeno junglen – Dag 4

En utrolig dagstur i junglen     Drømmene Vækkeuret hiver mig ud af drømmeland, klokken syv. Jeg har nogle drømme for tiden, som føles rigtig virkelige. Den seneste tid har de handlet meget om fremtiden, for mig. Jeg drømmer for tiden om en campervan, om at...
Cuyabeno junglen – Dag 3

Cuyabeno junglen – Dag 3

Piratfiskeri og badning i samme flod     Piratfiskeri Alarmen ringer som planlagt klokken 7:00 og jeg ligger bare en halv time under myggenettet og vågner stille og roligt. Lidt i otte går jeg hen til restauranten, hvor der er morgenmad. I dag får vi tre...
Cuyabeno jungletur – Dag 2

Cuyabeno jungletur – Dag 2

Regn i regnskoven     Morgenmad og morgentur i junglen Jeg har sovet som en sten, da jeg endelig kunne falde i søvn. Vækkeuret ringer klokken 7:00 og bagefter ligger jeg bare i fosterstilling, under myggenettet og slapper af, indtil jeg bliver nød til at stå...
Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Her skal jeg sgu da ikke bo?!     På gensyn Quito Jeg vågner ved alarmen går i gang, klokken kvart i otte. Næsten alle mine ting er pakket ned i rygsækken og jeg skal i dag tjekke ud fra Masaya hostel i Quito, for at tage på min første rigtige jungletur...
Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Ækvators nulpunkt     Ciudad Mitad del Mundo Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert...
Vandretur i Cajas National Park

Vandretur i Cajas National Park

Fra kontor dag til vandretur     Fra kontor dag til vandretur Her på hostellet ”Mallki Hostel” i Cuenca, havde jeg faktisk planlagt en dag på kontoret i dag. Når jeg siger på kontoret, så mener jeg faktisk bare min seng, eller en sofa i opholdsstuen, hvor...
Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Estadio George Capwell   Anskaffelse af kampbillet Noget af det første jeg altid gør, når jeg kommer til et nyt land eller by, under mine rejser, er at tjekke min groundhopper app på telefonen, som hedder ”Futbology”. Her kan jeg få en idé om hvilke fodboldhold...
Deportivo Municipal mod UTC

Deportivo Municipal mod UTC

Estadio Universidad San Marcos   Tilbage til hostel, pool og en øl Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på...
Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Estadio Alberto Gallardo   Op og afsted! Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på...
Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Alene afsted til Laguna Paron Ana tog afsted med bussen i går, så nu er jeg igen alene med min rygsæk. Det er utrolig dejligt med selskab undervejs på rejsen, men lige netop på denne her rejse, vil jeg gerne rejse solo og ikke være afhængig af andres rejsemål, eller...
Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

På lagune tur i regnvejr   Morgenstund har guld i mund Vækkeuret ringer klokken fire og jeg begår den fejl som jeg heldigvis meget sjældent gør når jeg skal på en tur, jeg slår nemlig alarmen fra og falder i søvn igen. Ana vækker mig ti minutter efter, da hendes...
Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Ana og jeg sidder klar i receptionen lidt i ni, da det er vores afhentningstidspunkt. Vi har booket turen til Pastoruri gletsjeren igennem hostellet og dermed fået lidt rabat. Ulempen er at man ikke helt kan vide sig sikker på, hvilket selskab man kommer med. Turen...
Første fodboldkamp i Sydamerika!

Første fodboldkamp i Sydamerika!

“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg...
Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Jeg har sovet som en sten og er ikke helt frisk på at stå op, da vækkeuret ringer 3.35 på Inti Punku hotellet, så jeg snuser videre to gange. Men der intet at gøre, dette er den store dag på turen og jeg kan sove, når jeg forhåbentligt bliver en gammel berejst mand....
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Klokken fem bliver jeg vækket af Max, som serverer varm coca te i teltet. Der bliver rusket lidt i teltdugen og Max siger ”Hello! Good morning Kristian, how are you? I’m having coca ready”. Men inden jeg kan nyde min coca te, har jeg lige et hængeparti fra natten, der...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Der bliver rusket i teltet og Max står klar udenfor med varm coca te, man kan nyde i soveposen, inden man står op. Klokken er fire og efter små tre kvarter bliver der serveret morgenmad i den lille hytte, som ligger op af teltene. Der bliver hurtigt den stemning...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Jeg har sat vækkeuret til 3.30 og jeg føler en spænding, i hele kroppen. Har jeg nu husket det hele og pakket alt korrekt ned? Jeg når at pakke det hele ned og ud flere gange, inden jeg bliver hentet klokken ti minutter over fem. En mand efterspørger mit navn i døren...
Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Briefing aftenen før afgang Overordnede information: Fra og til: Cusco → Lares Trek → Machu Picchu → Cusco. Type tur: Vandring, kulturel. Sværhedsgrad: +Middel, det kræver noget tilvænning med det lette luftlag og visse steder går det stejlt opad. Sæson: Lares Trek er...
Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Hovedstaden i Chile er Santiago som ligger i en dal, med bjerge omkring sig. Bliver det travle by liv for meget, så er det guld værd at komme ud og mærke naturen, stilheden og den ”friske” luft. Efter over en uge i Santiago, har jeg endnu ikke set noget regn eller...
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.