Estadio Alberto Gallardo

 

Op og afsted!

Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på tagterrassen og jeg kom alt for sent i seng. Alarmen ringer klokken 7:00 og en halv time efter, sidder jeg klar til morgenmaden og et par håndfulde kopper kaffe, for at komme i gang. Jeg har allerede lært lektien, så under morgenmaden køber jeg min kampbillet online og får den printet ud i receptionen. Jeg dropper morgenbadet og bestiller min Uber fra hostellet, klokken 9:00. Det tager ca. en halv time at komme fra hostellet til Estadio Alberto Gallardo, så jeg er ude foran stadionet, klokken halv ti. Club Sporting Cristals stadion er langt mindre end i går og ligger i den fattige del af Lima, hvor man ikke færdes alene som turist, efter mørkets frembrud.

Uber chaufføren Carlos, som kørte mig til stadion. Fra mit hostel til Estadio Alberto Gallardo er der omkring 16km og det kostede 20 pesos (39 kr).


Club Sporting Cristal

Club Sporting Cristal er en fodboldklub fra 13. december 1955, som ligger i Rímac kvarteret, som er i den nordlige del af Lima. Klubben spiller i den bedste peruvianske liga, som hedder Liga 1. Siden 1955 har klubben vundet mesterskabet 19 gange og har dermed tredje flest nationale titler, i Peru. Klubben har med sine mange titler skabt sig en ret stor popularitet blandt den peruvianske befolkning, som gør den til en af landets mest fulgte klubber. I 1997 kom Club Sporting Cristal i finalen ved Copa Libertadores, som det andet hold nogensinde på daværende tidspunkt, fra Peru. Der er måske nogen af jer derude, der drikker øl og studser over navnet ”Cristal” og med god grund. Fordi det var netop ølmærket, klubben blev opkaldt efter 13. december 1955. Året efter sin dannelse, altså i 1956 debuterede klubben så i den bedste række og vandt titlen samme år. Storhedstiden for Club Sporting Cristal var uden tvivl i 90’erne. Her vandt klubben fire mesterskaber og tre i træk (1994, 1995, 1996). Club Sporting Cristals store rivaler er selvfølgelig de to andre største klubber i Peru, Universitario og Alianza Lima, men også Deportivo Municipal og Sport Boys.

Klubben har to grupper af barra bravas. Den første er den ældste fra 1975 og bliver kaldt Fverza Oriente, som står på øst tribunen. Den anden er Extremo Celeste fra 1991, som blev dannet af en gruppe yngre mænd fra Fverza Oriente, der syntes der manglede et sted for nogle med mere energi og en anden måde at støtte holdet på. Extremo Celeste står på den sydlige tribune, som et permanent malet skilt over tribunen også viser tydeligt.

 

Estadio Alberto Gallardo

Estadio Alberto Gallardo er hjemmebanen, for Club Sporting Cristal. Klubben fik i maj 2012 lov at opkalde stadionet efter Alberto Gallardo, som var en tidligere peruviansk fodboldspiller, som spillede i klubben fra 1959-1963, hvor han spillede 72 kampe og lavede 56 mål. Han vendte igen hjem til klubben efter at have spillet 15 kampe for AC Milan, Italien i sæsonen 1963-1964, 40 kampe for Cagliari, Italien i sæsonen 1964-1966 og 47 kampe for Palmeiras, som ligger i Brasilien under sæsonen 1966-1967. Han spillede igen i Club Sporting Cristal i sæsonerne 1968-1975, 170 kampe og lavede 71 mål. Efter sin aktive fodbold karriere blev Alberto også træner for Club Sporting Cristal. Desværre døde Alberto Gallardo d. 19. januar 2001, kun 60 år gammel.

Indgangen ind til stadion, hvor der var rigeligt med politi, vagter og servicepersonale.

Stadionet er fra 1960’erne og oprindeligt hed det ”Estadio San Martin de Porres”, men stadionet blev lejet af Club Sporting Cristal i 1995, som havde benyttet stadionet siden 1979 og i dag har klubben stadig en kontrakt til 2022. Der er plads til ca. 20.000 tilskuere på Estadio Alberto Gallardo og derfor bliver deres Copa Libertadores kampe, samt lokalopgør mod fx Universitario og Alianza Lima, rykket til det større Estadio Nacional, med plads til 50.000 tilskuere.

Forkerte indgang

Da jeg ankommer til Estadio Alberto Gallardo, hopper jeg ud af min Uber og går mod den første indgang jeg kan se. Der er ikke så mange skilte der viser hvilken indgang man er på vej ind af, så jeg tænker de nok opdager, hvis det er en forkert indgang. Første sted bliver der kigget på min billet af en yngre kvinde og jeg bliver sendt afsted mod næste indgang. Der bliver min billet tjekket to gange og jeg bliver visiteret af kampklædt politi.

Indgangene er klistret til med politi og vagter, så man føler sig sikker som turist.

Da jeg kommer ind på tribunen, undrer det mig lidt at det her kun er beton tribuner, hvor den modsatte har en delvist overdækket tribune, jeg har jo trods alt betalt for den dyreste billet. Nå, men jeg finder et sted at sidde i den bagende sol og efter fem minutter er der to vagter som kommer hen og småsnakker i nærheden af mig.

Politiet sørger for en god afspærring, men der var ingen at spærre for. Hvorfor de var lige netop der på en linje, det fandt jeg aldrig ud af.

Den uundgåelige stadion selfie.

Sydtribunen set fra østtribunen. Billedet er taget lige netop inden jeg blev hentet af de to vagter og ført over på modsatte side.

De kommer så hen og spørg om jeg er Kristian, det kan jeg jo kun nikke genkendende til. De har desværre lukket mig ind på den forkerte tribune og de vil gerne have jeg følger med over på den modsatte tribune, som er den jeg har betalt for. Så den første dame havde set forkert på billetten, de har ikke set på billetten ved indgangen nummer to OG scanneren har godkendt min billet, uden at være til den rigtige tribune. Men vi griner alle af situationen og de undskylder for fejlen, men jeg siger det jo lige så meget er min fejl. Desværre gælder min billet ikke til det overdækket stykke af tribunen, så jeg må sidde på betonen og få solen lige i smasken, under hele kampen. Jeg har selvfølgelig ikke taget solcreme med, da jeg regnede med at vagterne nok bare ville kyle den ud, så det her ender nok med røde arme og en brændt nakke. Der er lidt over en time til kampstarten klokken 11:00 og jeg kampsveder allerede her i solen.

Estadio Alberto Gallardo set fra vesttribunen, med sydtribunen til venstre i billedet og østtribunen på modsatte langside.

De gode pladser i skyggen, som jeg desværre ikke havde billet til, på trods af jeg havde købt den dyreste billet, der var muligt online.


Mødet med Elio og Barry

Da jeg sidder på betonen og solen brænder ind i skallen på mig, så er der allerede en kamp i gang. Det er en ungdomskamp mellem holdene som også skal spille senere, altså Club Sporting Cristal og Cusco FC. Denne her kamp vinder Club Sporting Cristal stensikkert og uden problemer.

Ungdomskampen som allerede var igang, da jeg ankom til Estadio Alberto Gallardo.

Der sidder en anden yngre mand et par meter fra mig og vi falder ret hurtigt i snak, da det åbenbart ikke er så normalt igen at se turister, til de lidt mindre kampe i Sydamerika. Elio arbejder som rapporter for en Instagram side og rapportere til siden om udfaldet og højdepunkterne fra kampen.

Elio som arbejder som rapporter, til kampene i Lima området.

Vi sætter os sammen og ser kampen i fællesskab, da Barry, en mand fra Skotland, som har boet i Lima igennem otte år, kommer med ind i samtalen. Han arbejder for et odds firma, så han skal sidde og registrere boldbesiddelse, hjørnespark, frispark, gule samt røde kort, udskiftninger og selvfølgelig mål. Alt den data bliver så sendt til firmaet, som regner de forskellige odds ud til kampen.


Overlegne Cristal

Husk for guds skyld dit pas, når du ser fodbold i Sydamerika. Nogle lande skal du ikke bruge pas, men tá det nu bare med. Det er sgu så surt at stå ude foran stadionet og ikke kan komme ind, fordi de skal bruge det fysisk.

Opvarmningen er startet på Estadio Alberto Gallardo.

Bag tribunerne kunne man pludselig høre råben og sang. Det var hjemmeholdets barra brava, der hang bannere op på en bro over en stor trafikkeret vej. Hvad der stod på banneret, det fandt jeg aldrig ud af.

Da spillerne for Club Sporting Cristal kommer ind på banen til opvarmning, rejser alle sig kortvarigt op og hylder dem med klapsalver og sang. Langsiden synger med på stemningen fra den sydlige tribune, hvor Extremo Celeste står for stemningen. Da kampen fløjtes i gang klokken 11:00, bager solen forsat ned på os og selv de lokale har det varmt kan man se. Jeg tør ikke tænke på hvordan spillerne må have det nede på banen.

Sydtribunen for de mest aktive og fanatiske Club Sporting Cristal fans. Her et stykke inden kampstart, de blev en del flere end på billedet.

Spillerne er klar til kampstart og det samme er tribunerne.

Allerede efter syv minutter får Club Sporting Cristal en bold spillet op igennem midten, bag Cusco FC’s baglinje, målmanden løber fem meter udenfor feltet og halvt glider, halvt sparker bolden væk fra feltet. Her lander den hos Kevin Sandoval, som fra omkring ti meter udenfor feltet, sparker Club Sporting Cristal i front med 1-0.

Tyve minutter inde i kampen går det igen galt, for Cusco FC. En forsvarsspiller har bolden ved højre baglinje og forsøger at sparke den væk. Den opfanger en Cristal spiller, som dribler ind i feltet og afleverer bagud til Emanuel Herrera, som sikkert sparker den ind i til 2-0.

Allerede fem minutter efter er den gal hos Cusco FC igen. Club Sporting Cristal overtager bolden i venstre side, på midten og her løber Emanuel Herrera ind mod midten og frækt spiller den ind til Christian Ortiz, som gør det til 3-0, i første halvleg. Cusco er lang fra niveauet som Club Sporting Cristal ligger for dagen og der er taktfaste rytmer og sange fra tilskuerne på lægterne.


Pauseunderholdning og det færdige resultat

Her i Peru er det åbenbart ganske almindelig pauseunderholdning for hjemmeholdets fans at slås internt, eller mod politiet for at fordrive ventetiden, i halvlegen. Hvad der starter som lidt interne slåskampe, gør at politiet bryder ind og forsøger at skille personerne ad. Det får bare situationen til at eskalere og så er det pludseligt fansene samlet mod politiet. Der er dog ikke så meget tvivl om hvem der vinder den duel. Politiet trækker resolut deres stave og svinger dem til den store guldmedalje, som får de involverede til at løbe i alle retninger. Stadionspeakeren beder folk om at stoppe slåskampene og Barry siger at det skam er ganske normalt. Det er desværre heller ikke uset at kampe bliver stoppet grundet uroligheder på tribunerne, så vi afventer og ser om folk falder til ro.

Det gør de dog da spillerne igen viser sig på banen. Så kampen forsætter og Cusco FC har vidst fået en tydelig opsang i omklædningsrummet. Fordi det er et helt andet hold, der går på banen i anden halvleg. Efter 69 minutters spil kommer Cusco FC nemlig på tavlen ved en scoring, fra Danilo Carando. Han får en høj bold serveret i fødderne, ned mod Club Sporting Cristals baglinje, tæmmer den perfekt rundt om en forsvarsspiller med højrebenet og sparker den ind bag målmanden lige bagefter med venstrefoden. Et rigtig flot mål.

Det hele slutter med en scoring mere til Cusco FC, i det 92 minut. Cusco FC har et frispark på højre side af banen og det bliver sparket ind i feltet, hvor Miguel Ángel Paniagua dukker op og header den ind bag målmanden.

Kort efter bolden bliver givet op, fløjtes der af. Kampen ender 3-2 til Club Sporting Cristal over Cusco FC. Barry og jeg aftaler at vi skal mødes til en kamp senere igen på dagen, fordi klokken 19:30 spiller Deportivo Municipal mod UTC Cajamarca, på Estadio Universidad San Marcos. Jeg er officielt ramt af den sydamerikanske fodboldfeber.

Slutresultatet på Estadio Alberto Gallardo. Hjemmeholdet Club Sporting Cristal vinder 3-2 over Cusco FC.

Udefra ligner Estadio Alberto Gallardo ikke meget andet end en fæstning med høje murer, pigtråd og politi.

Søndag, d.9/2-2020

Andet fra samme kategori

Bornholms kyststi – Dag 7

Bornholms kyststi – Dag 7

Fra Hasle til Rønne     Morgen i snegletempo Da jeg åbner øjnene i soveposen og kigger mig omkring i shelteret, er det til min første morgen på turen, uden vækkeuret har været slået til. Jeg har kun omkring 9 km ind til Rønne og derfor er der på ingen måde...
Bornholms kyststi – Dag 6

Bornholms kyststi – Dag 6

Fra Opalsøen til Hasle     Hammershus borgruin i regn og blæst Da jeg slår øjnene op i hængekøjen, er jeg godt klatøjet. Jeg kom aldrig rigtigt til at føle mig tilpas i hængekøjen, så selvom jeg gik tidligt i seng, så fik jeg ikke sovet meget og den søvn jeg...
Bornholms kyststi – Dag 5

Bornholms kyststi – Dag 5

Fra Østerlars til Opalsøen     Morgenmad på Gudhjem røgeri Når jeg er på disse vandringer, så har jeg ikke selv sat en alarm på telefonen for at komme op, det sørger både naturen og mit indre vækkeur for. Jeg vågner stort set næsten altid omkring klokken syv...
Bornholms kyststi – Dag 4

Bornholms kyststi – Dag 4

Fra Svaneke til Østerlars     Høj på overnatning i telt Jeg slår øjnene op klokken halv syv og selvom teltet har kostet under en hund, så har jeg faktisk sovet udmærket. Jeg vågnede kort omkring tre tiden, men kun fordi jeg hørte regnen slå mod teltdugen....
Bornholms kyststi – Dag 3

Bornholms kyststi – Dag 3

Fra Snogebæk til Svaneke     Frisk vind i shelteret til solopgang Da jeg kvart over seks slår øjnene op, er det til lyden af den blafrende presenning som lukker det ene friske vindpust ind i shelteret efter det andet, alt imens solopgangen så småt, er ved at...
Bornholms kyststi – Dag 2

Bornholms kyststi – Dag 2

Fra Boderne til Snogebæk     Tidligt op og ud på stierne Klokken er omkring seks, da jeg slår øjnene op og åbner døren ud til shelterpladsen. Jeg ligger lidt i soveposen og drømmer om at man kunne fryse tiden og bare ligge her resten af dagen og nyde...
Bornholms kyststi – Dag 1

Bornholms kyststi – Dag 1

Fra Rønne til Boderne     Med offentlig transport til Køge Det er torsdag aften d. 23/7 2020, tasken er pakket med oppakning til en uges vandring på Bornholm og jeg er virkelig klar til at komme tilbage til solskinsøen, som jeg ikke har besøgt siden 7....
Overblik over Bornholms Kyststi

Overblik over Bornholms Kyststi

Grundlæggende om Kyststien Kyststien bliver ofte beskrevet som en 120 kms vandrerute, rundt om Bornholms kystlinje. Men en stor del af vandreruten går faktisk langs de gamle redningsstier, som blev grundlagt allerede tilbage i 1895, da folketinget vedtog Danmarks...
Gendarmstien – Dag 4

Gendarmstien – Dag 4

Fra Kollund skov til Padborg       Blikstille morgen i Flensborg Fjord Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og...
Gendarmstien – Dag 3

Gendarmstien – Dag 3

Fra Gråsten til Kollund skov       Sovet som en sten, vækket af gravemaskine Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit...
Gendarmstien – Dag 2

Gendarmstien – Dag 2

Fra Kobbel skov til Gråsten       Solopgang, kaffe og stilhed! Jeg elsker at sove udenfor i naturen, men når det er første nat udenfor, så skal man altid lige finde sig til rette og med vandringen på de 37 km i går, så vidste jeg godt det ville blive en...
Gendarmstien – Dag 1

Gendarmstien – Dag 1

Fra Skovby til Kobbel skov     Mama sørger for morgenmad og transport til Skovby Som altid før et nyt eventyr, så sover jeg aldrig natten op til turen skal starte, så da vækkeuret ringer klokken 05:45, er det ikke ligefrem fordi jeg flyver ud af sengen. Men...
Gendarmstien

Gendarmstien

Overblik over gendarmstien       Efter at have vandret Gendarmstien fra Skovby til Padborg i juni 2020, kan jeg kun tilslutte mig koret om at dette er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Vælger du at gå fra Padborg til Skovby eller omvendt som jeg...
TelefériQo i Quito

TelefériQo i Quito

En overskyet fornøjelse       Masaya hostel til TelefériQo Jeg vågner ved alarmen går i gang omkring klokken ni og kravler derefter ned fra overkøjen, på den otte personers stuen på Masaya hostel, som jeg bor på. Jeg går ned i køkkenet og laver mig en...
Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Tomt kæmpe stadion uden tag, i regnvejr       Opgave inden Estadio Olímpico Atahualpa Inden jeg kan tage til dagens fodboldkamp mellem Independiente del Valle (Ecuador) og Junior de Barranquilla (Colombia) i Copa Libertadores, har jeg en super vigtig...
L.D.U. Quito mod River Plate

L.D.U. Quito mod River Plate

Sendt hjem til Argentina, på røv og albuer     Fra hostel til La Casa Blanca Da jeg i morgen skal ud på ”Cuyabeno jungletur”, så går jeg på jagt efter solcreme og insektspray, i de nærliggende supermarkeder. Da jeg har fået styr på hvad jeg vil lade blive på...
Independiente del Valle mod Olmedo

Independiente del Valle mod Olmedo

Choknederlag på Estadio de Ruminahui     Fra hostel til stadion Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en...
Cuyabeno junglen – Dag 5

Cuyabeno junglen – Dag 5

Nu tilbage mod Quito     Morgentur i kanoen Vækkeuret ringer tidligt i dag, faktisk helt bestemt klokken 5:00. Edwin har besluttet at vi skal på en tur op af floden klokken 6:00 i kano, for at se om vi kan få øje på nogle morgentrætte dyr. På mit tidligere...
Cuyabeno junglen – Dag 4

Cuyabeno junglen – Dag 4

En utrolig dagstur i junglen     Drømmene Vækkeuret hiver mig ud af drømmeland, klokken syv. Jeg har nogle drømme for tiden, som føles rigtig virkelige. Den seneste tid har de handlet meget om fremtiden, for mig. Jeg drømmer for tiden om en campervan, om at...
Cuyabeno junglen – Dag 3

Cuyabeno junglen – Dag 3

Piratfiskeri og badning i samme flod     Piratfiskeri Alarmen ringer som planlagt klokken 7:00 og jeg ligger bare en halv time under myggenettet og vågner stille og roligt. Lidt i otte går jeg hen til restauranten, hvor der er morgenmad. I dag får vi tre...
Cuyabeno jungletur – Dag 2

Cuyabeno jungletur – Dag 2

Regn i regnskoven     Morgenmad og morgentur i junglen Jeg har sovet som en sten, da jeg endelig kunne falde i søvn. Vækkeuret ringer klokken 7:00 og bagefter ligger jeg bare i fosterstilling, under myggenettet og slapper af, indtil jeg bliver nød til at stå...
Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Her skal jeg sgu da ikke bo?!     På gensyn Quito Jeg vågner ved alarmen går i gang, klokken kvart i otte. Næsten alle mine ting er pakket ned i rygsækken og jeg skal i dag tjekke ud fra Masaya hostel i Quito, for at tage på min første rigtige jungletur...
Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Ækvators nulpunkt     Ciudad Mitad del Mundo Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert...
Vandretur i Cajas National Park

Vandretur i Cajas National Park

Fra kontor dag til vandretur     Fra kontor dag til vandretur Her på hostellet ”Mallki Hostel” i Cuenca, havde jeg faktisk planlagt en dag på kontoret i dag. Når jeg siger på kontoret, så mener jeg faktisk bare min seng, eller en sofa i opholdsstuen, hvor...
Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Estadio George Capwell   Anskaffelse af kampbillet Noget af det første jeg altid gør, når jeg kommer til et nyt land eller by, under mine rejser, er at tjekke min groundhopper app på telefonen, som hedder ”Futbology”. Her kan jeg få en idé om hvilke fodboldhold...
Deportivo Municipal mod UTC

Deportivo Municipal mod UTC

Estadio Universidad San Marcos   Tilbage til hostel, pool og en øl Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på...
Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Estadio Alberto Gallardo   Op og afsted! Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på...
Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Alene afsted til Laguna Paron Ana tog afsted med bussen i går, så nu er jeg igen alene med min rygsæk. Det er utrolig dejligt med selskab undervejs på rejsen, men lige netop på denne her rejse, vil jeg gerne rejse solo og ikke være afhængig af andres rejsemål, eller...
Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

På lagune tur i regnvejr   Morgenstund har guld i mund Vækkeuret ringer klokken fire og jeg begår den fejl som jeg heldigvis meget sjældent gør når jeg skal på en tur, jeg slår nemlig alarmen fra og falder i søvn igen. Ana vækker mig ti minutter efter, da hendes...
Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Ana og jeg sidder klar i receptionen lidt i ni, da det er vores afhentningstidspunkt. Vi har booket turen til Pastoruri gletsjeren igennem hostellet og dermed fået lidt rabat. Ulempen er at man ikke helt kan vide sig sikker på, hvilket selskab man kommer med. Turen...
Første fodboldkamp i Sydamerika!

Første fodboldkamp i Sydamerika!

“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg...
Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Jeg har sovet som en sten og er ikke helt frisk på at stå op, da vækkeuret ringer 3.35 på Inti Punku hotellet, så jeg snuser videre to gange. Men der intet at gøre, dette er den store dag på turen og jeg kan sove, når jeg forhåbentligt bliver en gammel berejst mand....
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Klokken fem bliver jeg vækket af Max, som serverer varm coca te i teltet. Der bliver rusket lidt i teltdugen og Max siger ”Hello! Good morning Kristian, how are you? I’m having coca ready”. Men inden jeg kan nyde min coca te, har jeg lige et hængeparti fra natten, der...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Der bliver rusket i teltet og Max står klar udenfor med varm coca te, man kan nyde i soveposen, inden man står op. Klokken er fire og efter små tre kvarter bliver der serveret morgenmad i den lille hytte, som ligger op af teltene. Der bliver hurtigt den stemning...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Jeg har sat vækkeuret til 3.30 og jeg føler en spænding, i hele kroppen. Har jeg nu husket det hele og pakket alt korrekt ned? Jeg når at pakke det hele ned og ud flere gange, inden jeg bliver hentet klokken ti minutter over fem. En mand efterspørger mit navn i døren...
Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Briefing aftenen før afgang Overordnede information: Fra og til: Cusco → Lares Trek → Machu Picchu → Cusco. Type tur: Vandring, kulturel. Sværhedsgrad: +Middel, det kræver noget tilvænning med det lette luftlag og visse steder går det stejlt opad. Sæson: Lares Trek er...
Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Hovedstaden i Chile er Santiago som ligger i en dal, med bjerge omkring sig. Bliver det travle by liv for meget, så er det guld værd at komme ud og mærke naturen, stilheden og den ”friske” luft. Efter over en uge i Santiago, har jeg endnu ikke set noget regn eller...
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.