“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo”

Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg havde planlagt det hele, eller det troede jeg hvert fald jeg havde. Jeg tog en Uber fra mit hostel i Mirafloras, de ca. 16km til stadion. Normalt ville sådan en tur tage 30 minutter, men der var totalt kaos på vejene og turen endte med at blive 18km og tage 1 time og 45 minutter. Jeg ankom lige til kampstart og min ufattelig hjælpsomme chauffør Fernando, som jeg kommunikerede med via google oversættelse hele vejen, fordi han ikke snakkede noget engelsk og jeg ditto intet spansk, spurgte om han ikke skulle hjælpe mig med at købe en billet. Han regnede med at jeg nok ellers ville blive snydt ved indgangen, hvis jeg gik derhen selv. Jeg takkede med de bedste spanske gloser jeg kunne og gav en kæmpe tommel op, samt en high five. Vi parkerede i en sidegade tæt på stadion og jeg kan se vi har virkelig travlt på uret, der er 10 minutter til kampstart. Fernando siger ”vamos!” og vi sætter i løb, mod stadion. Der er sælgere alle steder udenfor stadion og Fernando finder hurtigt en kvinde, som sælger billetter. Han kigger undrende på hende og så på mig, så tilbage på hende og så på mig igen og siger ”pasaporte?” og jeg svarer ”no?”. Fernando forklarer så at hvis jeg intet pas har, så kan jeg ikke få lov at købe en billet. Jeg får efter tre minutters kaos tryllet mit pas frem på mobilen, fra en gammel samtale på en krypteret app. Damen ryster på hovedet. ”Fisica, amigo, fisica”, jamen jeg har sgu da ikke mit pas fysisk med på stadion, udbryder jeg. Hun ryster på hovedet og går. Vi henvender os til fem forskellige politibetjente hvor svaret er det samme. Intet fysisk pas, intet fodbold på stadion. Jeg kigger på Fernando og trækker så på skulderne og forsøger at skjule min totale skuffelse og ærgrelse. Han siger ”Sorry friend, no match today” og jeg giver ham ret. Det er en umulig opgave. Med hjælp fra google oversættelse spørg jeg ham, om han ikke vil køre mig tilbage til mit hostel. Da jeg ankommer en halv times tid efter, nu hvor trafikken er blevet normal, kan jeg se kampen ende 1-1 i tv’et. Kæmpe nedtur, men så lærte jeg da at have mit pas med til alle kampene i Peru, samt bestille billetten online, inden jeg tager mod stadion.

Den 8. februar prøver jeg igen at komme ind på ikke bare Perus, men hele Sydamerikas største fodboldstadion, nemlig Estadio Monumental ”U”. Dette gigantiske stadion tilhørende Universitario de Deportes, med plads til 85.000(!) tilskuere. Det blev bygget mellem 1991-2000 og åbnede samme år 2. juli med en kamp mod et af de andre Lima hold, nemlig Sporting Cristal, som blev set af 54,708 personer, uden at tælle de luksuriøse bokse med. Stadionet har 65.000 siddepladser fordelt over de fire tribuner og 20.000 personer kan være i de 1.250 luksuriøse bokse, som bliver kaldt ”palcos” og som er på inddelt på seks etager over de almindelige pladser og er fordelt rundt om hele stadionet.

De luksuriøse bokse ”palcos”, var bestemt ikke ret velbesøgt til denne kamp.

Stadionet er inddelt i nord, syd, øst og vest med hver sin egen indgang. Øst og vest som er langsiderne, er med sæder og bag målene, altså nord og syd, er der ståpladser.

Klubben som ejer dette stadion, er Universitario de Deportes, som blev stiftet d. 7. august 1924, altså i skrivende stund, en 96 år gammel fodboldklub. Siden 1928 har klubben spillet i den bedste peruvianske liga. Klubben har klart en af de største, hvis ikke den største fanbase i Peru og med 26 guldmedaljer i den bedste liga og første klub i Peru til at vinde Copa Libertadores, forstår man godt tilgangen af fans. Universitario de Deportes fans har to ultra grupper som hedder Barra Oriente fra 1968 og Trinchera Norte fra 1988. Fansene i Universitario de Deportes kommer ofte fra middel/over klassen i Lima og er ikke blege for at vise deres tilhørsforhold til højrefløjen, derfor er det ikke unormalt at se symboler eller gruppenavne, der kan kædes sammen med nazitiden eller holocaust.

Så altså tre dage efter første forsøg, er der en ny kamp, denne gang Universitario de Deportes mod Sport Huancayo, igen på Estadio Monumental ”U”. Jeg er langt bedre forberedt denne her gang og føler mig både spændt, men også lidt nervøs over, om det hele nu kommer til at flaske sig.

Jeg har tjekket at jeg har mit pas på mig op til flere gange, billetten er printet og er downloadet ned på telefonen og Uberen er bestilt til tre timer før kampstarten klokken 20.00. Så klokken 17.00 bliver jeg samlet op af chaufføren og 35 minutter efter, er jeg foran indgangen til stadionet. Det koster sølle 21,50 sols at komme fra Mirafloras til Estadio Monumental ”U” med Uber, som er i omegnen af 43 kr.

Så snart jeg stiger ud af Uberen kigger tre betjene spørgende på mig, med et udtryk i ansigtet der nærmest skriger ”hvad vil den gringo her?”. Jeg smiler pænt, viser min billet frem og forsøger at forklarer at jeg skal til indgang vest. Problemet er at min computer har oversat billetten til dansk, det forstår de selvfølgelig intet af og så skal jeg ellers love for, at der kommer gang i de forskellige woki tokis. Efter et par minutter bliver jeg peget i en anden retning og en flok betjente med skjolde griner af mig, da jeg trasker videre. Betjene bagved mig har sagt noget sjovt om gringoen på spansk, som jeg selvfølgelig ikke forstår. Jeg smiler dog bare tilbage. Da jeg kommer hen til en ny indgang, starter showet forfra. Her bliver en sikkerhedschef tilkaldt og han kigger igen undrende på billetten og så på mig. Men igen efter et par minutter, bliver jeg peget ned til næste indgang. Du har sikkert allerede gættet det, her starter samme show forfra, én gang til. Men dette er den rigtige indgang og efter lidt snakken i woki toki og billetten gennemtjekket af fire personer, får jeg lov at komme indenfor. Fedt! jeg er inde, tænker jeg.

Estadio Monumental ”U” set udefra, igennem et stort stålhegn.

Her er jeg netop kommet igennem første port og det her er så næste port, inden jeg til sidst skulle igennem kropsvisitering.

Endelig igennem alt kontrol og er officielt inde på Estadio Monumental ”U”. Nu skal jeg bare op på tribunen.

Men jeg er kun så langt inde, at jeg skal hen til en ny indgang og have tjekket min billet endnu én gang til og her også mit pas, for at se om det stemmer overens med billetten. De to kvinder kigger igen uforstående på billetten, men lukker mig ind, da manden fra første port i denne indgang råber til dem, at jeg er god nok. Da jeg kommer igennem rondellen står seks kampklare betjente, klar til at kropsvisitere mig. Visitationen resulterer i at han finder og tager mine cigaretter og lighter. Han smider begge dele direkte i skraldespanden foran mig og jeg taber kæben! Gjorde du lige det!? Men han er ikke typen man diskuterer med og jeg trækker på skuldrene og får derefter lov at passerer. Jeg finder bagefter ud af alt rygning og lightere er totalt bandlyst, ligesom trommer og flag, er det for fansene.

Jeg er én af de første inde på stadionet og der er da også to timer til kampstart, men det gør ingenting. Jeg kan sagtens få to timer til at gå med, at nyde dette gigantiske stadion.

Estadio Monumental ”U” set fra venstre hjørne på vest tribunen.

Selfie på første og største stadion i Sydamerika, nemlig Estadio Monumental ”U”.

Nordtribunen hvor de mest fanatiske fans holder til på Estadio Monumental ”U”.

En opfordring til alle jer der vil se fodbold, i udlandet. Husk nu dit pas!

Da spillerne endelig træder ind på banen til deres opvarmning med omkring 45 minutter til kampstart, rejser alle fra tribunerne sig op og klapper dem ind. Det føles utrolig tomt på stadionet med 20 minutter igen og det bliver da bestemt heller ikke fyldt ud i dag, på dette kæmpe stadion.

Solnedgangen over Estadio Monumental ”U”.

Solnedgang over Estadio Monumental ”U”.

Fantastisk solnedgang, dog desværre ikke mange på Estadio Monumental “U” til at opleve den.

Fantastisk solnedgang, dog desværre ikke mange på Estadio Monumental “U” til at opleve den.

Nordtribunen hvor de mest inkarnerede fans af Universitario de Deportes står, er i fuld gang længe før dommerens fløjte, lyder til kampstart. De hopper, synger og laver den traditionelle sydamerikanske viften med hænderne, i takt med sangen.

Indkøb på Estadio Monumental “U”. Universitario de Deportes mod Sport Huancayo.

Allerede efter 24 minutter oplever jeg mit første røde kort i sydamerikansk fodbold og det får Sport Huancayo. Dobbelt gult til Leonardo Villar og så er det tidligt i bad. Det giver en kæmpe optimisme blandt hjemmeholdets fans og nu kan det ikke gå galt, tænker mange. Desværre kommer der ingen forløsning i første halvleg og spillerne går til pause 0-0. Hjemmeholdets fans bruger halvlegen på at slås indbyrdes, altså når de ikke slås mod politiet. Der bliver gået godt og grundigt til den, for at sige det på jysk. Hænder flyver frem og tilbage som missiler, mens politiets stave og skjolde kommer på overarbejde. En god håndfuld bliver smidt ud, men så snart kampen starter, så er fansenes fokus igen på fodbolden, hvert fald kun med små undtagelser.

Der kan købes næsten alt, på tribunen. Fx. burgere, sodavand, popcorn og nødder. Øl er ikke tilladt på stadion, ligesom cigaretter.

De bliver dog slemt skuffet, da der allerede syv minutter inde i anden halvleg, bliver lavet en tackling i feltet og dommeren peger på pletten. Marcio Andre fra Sport Huancayo sparker den sikkert ind og løber ud til nordtribunen og sætter hænderne bag øerne, som ren provokation til fansene. Der bliver dog aldrig rigtigt stille på nordtribunen. Slet ikke da der allerede seks minutter efter i den anden ende bliver begået et nyt straffe, denne gang til Universitario de Deportes og så kan man pludseligt høre alle tribunerne synge i takt. Alejandro Hohberg går til bolden og sparker den sikkert ind.


Stemningen som ellers var lidt i dvale de få minutter efter straffet til Huancayo, får nu et gigantisk løft og alle er oppe og stå, samtidigt med de synger med på nordtribunens taktfaste rytme og hænderne bliver viftet, til den store guldmedalje. I det 74’ minut kommer forløsningen for Universitario de Deportes, da indskifteren fra ti minutter tidligere får en bold serveret fra midten ned mellem forsvaret og han sparker den under målmanden og går i mål. Stadionet når sit højdepunkt på stemningsbarometeret og hjemmeholdets fans sange bliver højere og højere mod slutningen af kampen. Kampen ender 2-1 og alle kan gå smilene fra stadion.

Ved udgangen får jeg endnu en overraskelse. I et hegn inde på stadionet, er der fyldt med bælter, det er de lokales som selvfølgelig heller ikke måtte medbringes, så de er blevet hængt udenfor, så de kunne afhentes efter kampen.

Et par af de efterladte bælter ved udgangen, fra Estadio Monumental ”U”.

Jeg vandrer et par hundred meter væk fra stadion og får her fat i en taxa, tilbage til hostellet. Jeg sidder med et kæmpe smil på læben, hele vejen tilbage til hostellet og receptionisten kigger også bare smilende på mig og siger at hun kan se jeg har haft en god kamp og ja, det var en rigtig god debut i Sydamerika, som kun har givet mig mere blod på tanden, angående groundhopping i Sydamerika.

Dette opslag er som det første nogensinde for Kvists billedbog sponsoret. Det er sponsoret af http://www.livetsomgroundhopper.dk/ og https://groundhoppingtours.dk/. Skulle jeg nogensinde tage på en groundhopping/fodbold tur, så er der ingen tvivl om hvilket selskab jeg ville rette henvendelse til. Der er vidst ingen der overgår din og Groundhoppingtours viden, om fodboldstadions verden over, så tusind tak for din støtte, Nicolai.

Andet fra samme kategori

Bornholms kyststi – Dag 7

Bornholms kyststi – Dag 7

Fra Hasle til Rønne     Morgen i snegletempo Da jeg åbner øjnene i soveposen og kigger mig omkring i shelteret, er det til min første morgen på turen, uden vækkeuret har været slået til. Jeg har kun omkring 9 km ind til Rønne og derfor er der på ingen måde...
Bornholms kyststi – Dag 6

Bornholms kyststi – Dag 6

Fra Opalsøen til Hasle     Hammershus borgruin i regn og blæst Da jeg slår øjnene op i hængekøjen, er jeg godt klatøjet. Jeg kom aldrig rigtigt til at føle mig tilpas i hængekøjen, så selvom jeg gik tidligt i seng, så fik jeg ikke sovet meget og den søvn jeg...
Bornholms kyststi – Dag 5

Bornholms kyststi – Dag 5

Fra Østerlars til Opalsøen     Morgenmad på Gudhjem røgeri Når jeg er på disse vandringer, så har jeg ikke selv sat en alarm på telefonen for at komme op, det sørger både naturen og mit indre vækkeur for. Jeg vågner stort set næsten altid omkring klokken syv...
Bornholms kyststi – Dag 4

Bornholms kyststi – Dag 4

Fra Svaneke til Østerlars     Høj på overnatning i telt Jeg slår øjnene op klokken halv syv og selvom teltet har kostet under en hund, så har jeg faktisk sovet udmærket. Jeg vågnede kort omkring tre tiden, men kun fordi jeg hørte regnen slå mod teltdugen....
Bornholms kyststi – Dag 3

Bornholms kyststi – Dag 3

Fra Snogebæk til Svaneke     Frisk vind i shelteret til solopgang Da jeg kvart over seks slår øjnene op, er det til lyden af den blafrende presenning som lukker det ene friske vindpust ind i shelteret efter det andet, alt imens solopgangen så småt, er ved at...
Bornholms kyststi – Dag 2

Bornholms kyststi – Dag 2

Fra Boderne til Snogebæk     Tidligt op og ud på stierne Klokken er omkring seks, da jeg slår øjnene op og åbner døren ud til shelterpladsen. Jeg ligger lidt i soveposen og drømmer om at man kunne fryse tiden og bare ligge her resten af dagen og nyde...
Bornholms kyststi – Dag 1

Bornholms kyststi – Dag 1

Fra Rønne til Boderne     Med offentlig transport til Køge Det er torsdag aften d. 23/7 2020, tasken er pakket med oppakning til en uges vandring på Bornholm og jeg er virkelig klar til at komme tilbage til solskinsøen, som jeg ikke har besøgt siden 7....
Overblik over Bornholms Kyststi

Overblik over Bornholms Kyststi

Grundlæggende om Kyststien Kyststien bliver ofte beskrevet som en 120 kms vandrerute, rundt om Bornholms kystlinje. Men en stor del af vandreruten går faktisk langs de gamle redningsstier, som blev grundlagt allerede tilbage i 1895, da folketinget vedtog Danmarks...
Gendarmstien – Dag 4

Gendarmstien – Dag 4

Fra Kollund skov til Padborg       Blikstille morgen i Flensborg Fjord Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og...
Gendarmstien – Dag 3

Gendarmstien – Dag 3

Fra Gråsten til Kollund skov       Sovet som en sten, vækket af gravemaskine Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit...
Gendarmstien – Dag 2

Gendarmstien – Dag 2

Fra Kobbel skov til Gråsten       Solopgang, kaffe og stilhed! Jeg elsker at sove udenfor i naturen, men når det er første nat udenfor, så skal man altid lige finde sig til rette og med vandringen på de 37 km i går, så vidste jeg godt det ville blive en...
Gendarmstien – Dag 1

Gendarmstien – Dag 1

Fra Skovby til Kobbel skov     Mama sørger for morgenmad og transport til Skovby Som altid før et nyt eventyr, så sover jeg aldrig natten op til turen skal starte, så da vækkeuret ringer klokken 05:45, er det ikke ligefrem fordi jeg flyver ud af sengen. Men...
Gendarmstien

Gendarmstien

Overblik over gendarmstien       Efter at have vandret Gendarmstien fra Skovby til Padborg i juni 2020, kan jeg kun tilslutte mig koret om at dette er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Vælger du at gå fra Padborg til Skovby eller omvendt som jeg...
TelefériQo i Quito

TelefériQo i Quito

En overskyet fornøjelse       Masaya hostel til TelefériQo Jeg vågner ved alarmen går i gang omkring klokken ni og kravler derefter ned fra overkøjen, på den otte personers stuen på Masaya hostel, som jeg bor på. Jeg går ned i køkkenet og laver mig en...
Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Tomt kæmpe stadion uden tag, i regnvejr       Opgave inden Estadio Olímpico Atahualpa Inden jeg kan tage til dagens fodboldkamp mellem Independiente del Valle (Ecuador) og Junior de Barranquilla (Colombia) i Copa Libertadores, har jeg en super vigtig...
L.D.U. Quito mod River Plate

L.D.U. Quito mod River Plate

Sendt hjem til Argentina, på røv og albuer     Fra hostel til La Casa Blanca Da jeg i morgen skal ud på ”Cuyabeno jungletur”, så går jeg på jagt efter solcreme og insektspray, i de nærliggende supermarkeder. Da jeg har fået styr på hvad jeg vil lade blive på...
Independiente del Valle mod Olmedo

Independiente del Valle mod Olmedo

Choknederlag på Estadio de Ruminahui     Fra hostel til stadion Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en...
Cuyabeno junglen – Dag 5

Cuyabeno junglen – Dag 5

Nu tilbage mod Quito     Morgentur i kanoen Vækkeuret ringer tidligt i dag, faktisk helt bestemt klokken 5:00. Edwin har besluttet at vi skal på en tur op af floden klokken 6:00 i kano, for at se om vi kan få øje på nogle morgentrætte dyr. På mit tidligere...
Cuyabeno junglen – Dag 4

Cuyabeno junglen – Dag 4

En utrolig dagstur i junglen     Drømmene Vækkeuret hiver mig ud af drømmeland, klokken syv. Jeg har nogle drømme for tiden, som føles rigtig virkelige. Den seneste tid har de handlet meget om fremtiden, for mig. Jeg drømmer for tiden om en campervan, om at...
Cuyabeno junglen – Dag 3

Cuyabeno junglen – Dag 3

Piratfiskeri og badning i samme flod     Piratfiskeri Alarmen ringer som planlagt klokken 7:00 og jeg ligger bare en halv time under myggenettet og vågner stille og roligt. Lidt i otte går jeg hen til restauranten, hvor der er morgenmad. I dag får vi tre...
Cuyabeno jungletur – Dag 2

Cuyabeno jungletur – Dag 2

Regn i regnskoven     Morgenmad og morgentur i junglen Jeg har sovet som en sten, da jeg endelig kunne falde i søvn. Vækkeuret ringer klokken 7:00 og bagefter ligger jeg bare i fosterstilling, under myggenettet og slapper af, indtil jeg bliver nød til at stå...
Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Her skal jeg sgu da ikke bo?!     På gensyn Quito Jeg vågner ved alarmen går i gang, klokken kvart i otte. Næsten alle mine ting er pakket ned i rygsækken og jeg skal i dag tjekke ud fra Masaya hostel i Quito, for at tage på min første rigtige jungletur...
Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Ækvators nulpunkt     Ciudad Mitad del Mundo Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert...
Vandretur i Cajas National Park

Vandretur i Cajas National Park

Fra kontor dag til vandretur     Fra kontor dag til vandretur Her på hostellet ”Mallki Hostel” i Cuenca, havde jeg faktisk planlagt en dag på kontoret i dag. Når jeg siger på kontoret, så mener jeg faktisk bare min seng, eller en sofa i opholdsstuen, hvor...
Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Estadio George Capwell   Anskaffelse af kampbillet Noget af det første jeg altid gør, når jeg kommer til et nyt land eller by, under mine rejser, er at tjekke min groundhopper app på telefonen, som hedder ”Futbology”. Her kan jeg få en idé om hvilke fodboldhold...
Deportivo Municipal mod UTC

Deportivo Municipal mod UTC

Estadio Universidad San Marcos   Tilbage til hostel, pool og en øl Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på...
Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Estadio Alberto Gallardo   Op og afsted! Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på...
Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Alene afsted til Laguna Paron Ana tog afsted med bussen i går, så nu er jeg igen alene med min rygsæk. Det er utrolig dejligt med selskab undervejs på rejsen, men lige netop på denne her rejse, vil jeg gerne rejse solo og ikke være afhængig af andres rejsemål, eller...
Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

På lagune tur i regnvejr   Morgenstund har guld i mund Vækkeuret ringer klokken fire og jeg begår den fejl som jeg heldigvis meget sjældent gør når jeg skal på en tur, jeg slår nemlig alarmen fra og falder i søvn igen. Ana vækker mig ti minutter efter, da hendes...
Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Ana og jeg sidder klar i receptionen lidt i ni, da det er vores afhentningstidspunkt. Vi har booket turen til Pastoruri gletsjeren igennem hostellet og dermed fået lidt rabat. Ulempen er at man ikke helt kan vide sig sikker på, hvilket selskab man kommer med. Turen...
Første fodboldkamp i Sydamerika!

Første fodboldkamp i Sydamerika!

“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg...
Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Jeg har sovet som en sten og er ikke helt frisk på at stå op, da vækkeuret ringer 3.35 på Inti Punku hotellet, så jeg snuser videre to gange. Men der intet at gøre, dette er den store dag på turen og jeg kan sove, når jeg forhåbentligt bliver en gammel berejst mand....
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Klokken fem bliver jeg vækket af Max, som serverer varm coca te i teltet. Der bliver rusket lidt i teltdugen og Max siger ”Hello! Good morning Kristian, how are you? I’m having coca ready”. Men inden jeg kan nyde min coca te, har jeg lige et hængeparti fra natten, der...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Der bliver rusket i teltet og Max står klar udenfor med varm coca te, man kan nyde i soveposen, inden man står op. Klokken er fire og efter små tre kvarter bliver der serveret morgenmad i den lille hytte, som ligger op af teltene. Der bliver hurtigt den stemning...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Jeg har sat vækkeuret til 3.30 og jeg føler en spænding, i hele kroppen. Har jeg nu husket det hele og pakket alt korrekt ned? Jeg når at pakke det hele ned og ud flere gange, inden jeg bliver hentet klokken ti minutter over fem. En mand efterspørger mit navn i døren...
Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Briefing aftenen før afgang Overordnede information: Fra og til: Cusco → Lares Trek → Machu Picchu → Cusco. Type tur: Vandring, kulturel. Sværhedsgrad: +Middel, det kræver noget tilvænning med det lette luftlag og visse steder går det stejlt opad. Sæson: Lares Trek er...
Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Hovedstaden i Chile er Santiago som ligger i en dal, med bjerge omkring sig. Bliver det travle by liv for meget, så er det guld værd at komme ud og mærke naturen, stilheden og den ”friske” luft. Efter over en uge i Santiago, har jeg endnu ikke set noget regn eller...
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.