Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele igennem i tasken og er faktisk ret sikker på at jeg har alt, jeg skal bruge. Det kommer vi dog tilbage til. Jeg går ud i receptionen og venter der med en kop kaffe til 3.10, hvor en guide fra Rainbow Mountain Travel kommer ind og spørg efter en Kristian Botoft Kvist, eller han forsøger hvert fald at udtale det. Minibussen er godt fyldt op og vi mangler lige at hente et par stykker mere fra deres hostels, inden vi kan begynde briefingen i bussen. Guiden forsøger at være lidt sjov og navngive vores gruppe ”sexy lama team”, men de fleste er meget trætte og et par enkelte sover allerede inden vi forlader Cusco. Rainbow Mountain ligger 5.100 m.o.h og har sine farver fra de mineraler, som er inde i bjerget. Fra vi forlader Cusco har vi lidt over en times kørsel til stedet, hvor vi skal spise morgenmad. Jeg forsøger at sove, men jeg har faktisk sovet rigeligt, da jeg gik i seng tidligt i går aftes, for at være frisk til i dag. Derfor smider jeg podcasten ”Yummi Yummi” på, som omhandler alle Kim Larsens sange og albums, i kronologisk rækkefølge. Udenfor banker regnen mod vinduet og jeg frygter desværre at det her kan blive en våd og kold dag på bjerget.

Da vi ankommer til den lille restaurant halvanden times kørsel fra Cusco, er gruppen også så småt ved at være sultne og sætter sig direkte til bords. Det er buffet med pandekager, brød, yoghurt hvor der er guldkorn til, vandmelon, banan og selvfølgelig en masse coca blade, til morgen teen. Guiden fortæller os at det ville være rigtig fornuftigt at bruge toilettet her på restauranten, da toiletterne på Rainbow Mountain er i dårlig forfatning. Det giver mig dog lidt panderynker, da toiletterne virkelig heller ikke er i den bedste forfatning her. Det er fire toiletbåse i en baggård, adskilt med en tynd metalplade og det er jo faktisk meget fantastisk at man kan nyde fuglenes morgensang, mens solen står op og personen i nabobåsen trykker en solid morgen brandskid af, så metalpladerne næsten vibrerer. Altså så er vi ligesom vågne, ik’?

Efter morgenmaden har vi yderligere en times kørsel til Rainbow Mountain og vi har ikke kørt længe fra restauranten da guiden vender sig om fra forsædet og siger, ”okay everyone! I need your passports, please”. Fuck, tænker jeg! Det ligger stadig i sengen, på Wild Rover. Jeg er sikker på at turen er overstået for mit vedkommende og jeg stensikkert ikke vil blive lukket ind, i nationalparken. Jeg burde sgu vide bedre og have dobbelt tjekket at jeg i det mindste havde lige dén genstand, pakket ned i tasken. Han lader mig svede i hvad der svarer til en evighed, men i realiteten muligvis kun et par minutter, før han igen henvender sig til mig og siger ”that’s okay my friend, one person I can fix, but not everyone in the bus”. Det er heller ikke nødvendigt, da jeg selvfølgelig er den eneste som har glemt sit pas. Jeg er nu alligevel ikke rolig før minibussen er kommet ind i nationalparken og jeg ikke er blevet efterladt i bussen med påbud om at jeg ikke er velkommen, uden pas. Jeg forsøger at glemme det med passet, men tankerne flyver rundt i hovedet.

En lama med solbriller på en dag, med regn og sne.

De første hundred meter op mod Rainbow Mountain, i regn og slud.

Man kan vælge at betale 60 sols for at blive reddet op til toppen og 80 sols for at komme både op og ned.

Ved ankomsten til Rainbow Mountain, stiger min nervøsitet. Men guiden har ret, han fixer problemet uden bøvl og jeg er nu med inde, med de resterende 15 personer. Vi er første bus inde ved bjerget og det drypper desværre stadig, da vi går ud af bussen. Guiden siger at det tager omkring en halv times tid at bestige bjerget og vi kan gå i vores eget tempo, han holder bagtroppen.

Jeg går langsomt i starten for at vænne kroppen til det høje luftlag og min nye personlige rekord for hvor højt, jeg har vandret før. Kort efter vi er begyndt at vandre fra bussen, udvikler regnen sig til sne og det bliver køligere. Jeg har regnjakken på, men bukserne bliver hurtigt våde og sveden begynder at skabe kondens, inde under jakken. Jeg forsøger at være positiv, men det er godt nok svært under opstigningen.

Rebet op mod Rainbow Mountain var godt dækket til med sne.


Jeg er dog første person på toppen, men det er ikke den store jubelscene jeg fremviser for bjerget. Det er tåget, sner, er koldt og hjertet banker derudaf. Det skal tages en god håndfuld eller to dybe vejrtrækninger, stille og rolig ned i kroppen, før der kommer ordentligt styr på vejrtrækningen igen. Så kommer positiviteten tilbage og jeg står nu alene foran Rainbow Mountain, tager armene ud til siden og smiler over hele ansigtet. I baghovedet kommer en stemme frem og siger ”du kan sgu da ikke få det hele midt i regnsæsonen, Kristian” og nej, det kan man ikke. Men man kan forsøge at smile af de mindre fantastiske oplevelser og nu har jeg været oppe og se på bjerget. Jeg har desværre bare ikke haft en skyfri dag og en lige så stor farvepallet som nogle af de andre besøgende har haft, på dette bjerg. Normalt skulle syv farver være tydeligt på bjerget, men jeg kan kun skimte tre farver, som dog stadig gør at det ser flot ud.

Udsigten til Rainbow Mountain, tåget og godt med sne.

Rainbow Mountain med sne og slud.

Rainbow Mountain med sne og slud.

Rainbow Mountain med sne og slud.

Rainbow Mountain med sne og slud.

Resten af gruppen begynder nu at komme og nogle er rigtig våde, ryster og vil faktisk helst ikke være så længe, oppe på bjerget. Jeg bliver dog i 50 minutter for at håbe på vejret klarer op, men desværre, det gør det ikke. Vejret bliver kun dårligere og dårligere. Halvdelen af gruppen er gået ned ad bjerget på nuværende tidspunkt, men da det nu har regnet en del, er stien ikke ligefrem ret fremkommelig. Forståeligt nok tager mange det roligt ned af bjerget og vil ikke falde.

“Let” fremkommelig sti, på vej ned af bjerget.

Flere måtte knibe øjnene sammen og bare kæmpe sig op i mudder, sne og slud, for at opleve Rainbow Mountain.

Jeg forsøger at give lidt af min positivitet videre til dem som først er ankommet nu her og de får virkelig brug for den. Flere af dem stopper mig på stien, for at høre om hvordan tilstandene er på toppen. Jeg kan ikke få mig selv til at lyve for meget og siger at med alt det regn og sne der desværre er kommet, så er det ikke alt for optimalt, så er der ikke sagt for meget.

Bagefter vil de gerne vide om det ikke er tæt på og ved de ældre personer lyver jeg igen og siger at det er foran dem, lige om lidt. Selvom de kun har vandret 30 minutter og stadig mangler over halvdelene af vejen, hvor det virkeligt går opad. De er sjaskvåde og stien minder om muddersti, på Roskilde Festival. Da jeg finder bussen på den nu fyldte parkeringsplads, er jeg fuldstændig våd, kold og klam.

Sådan ser man ud efter en nedstigning på Rainbow Mountain, hvis det sner.

Lamaen er nu endnu mere dækket i sne, men stadig med solbriller på.

Alt er vådt i bussen og folk forsøger at tage deres våde tøj af. Jeg opgiver det og tænker at nu skal vi bare tilbage til samme restaurant, have endnu en buffet og så mod Cusco i en fart. En times kørsel efter er vi ved restauranten og der er suppe, ris, pasta, kylling med grønsager og chips med guacamole til. Det er ret fantastisk at få noget varmt ned, men jeg ved at jo længere jeg opholder mig her i det her våde tøj, jo større er chancen for at blive syg og det gider jeg altså ikke til. Jeg får et par hurtige portioner mad og et par kopper coca te, for så at kigge rundt og se flere ryster af kulden. Vores guide har vidst luret at vi bare gerne vil tilbage mod Cusco og kort efter den sidste har spist færdig, er vi ude af døren igen.

Inden turen troede jeg lidt at jeg ville se to kirker efter turen til Rainbow Mountain, men den plan er bestemt droppet nu. Jeg er for kold, våd og skal bare tilbage til hostellet og have et varmt bad, noget rent og tørt tøj på og måske under dynen kort. Jeg går direkte fra byen til Wild Rover i Cusco, får mig et bad, noget rent tøj på og pakker så tasken ned, så den er klar til afgang i morgen, hvor en ny bus kører mig til Lima.

Andet fra samme kategori

Bornholms kyststi – Dag 7

Bornholms kyststi – Dag 7

Fra Hasle til Rønne     Morgen i snegletempo Da jeg åbner øjnene i soveposen og kigger mig omkring i shelteret, er det til min første morgen på turen, uden vækkeuret har været slået til. Jeg har kun omkring 9 km ind til Rønne og derfor er der på ingen måde...
Bornholms kyststi – Dag 6

Bornholms kyststi – Dag 6

Fra Opalsøen til Hasle     Hammershus borgruin i regn og blæst Da jeg slår øjnene op i hængekøjen, er jeg godt klatøjet. Jeg kom aldrig rigtigt til at føle mig tilpas i hængekøjen, så selvom jeg gik tidligt i seng, så fik jeg ikke sovet meget og den søvn jeg...
Bornholms kyststi – Dag 5

Bornholms kyststi – Dag 5

Fra Østerlars til Opalsøen     Morgenmad på Gudhjem røgeri Når jeg er på disse vandringer, så har jeg ikke selv sat en alarm på telefonen for at komme op, det sørger både naturen og mit indre vækkeur for. Jeg vågner stort set næsten altid omkring klokken syv...
Bornholms kyststi – Dag 4

Bornholms kyststi – Dag 4

Fra Svaneke til Østerlars     Høj på overnatning i telt Jeg slår øjnene op klokken halv syv og selvom teltet har kostet under en hund, så har jeg faktisk sovet udmærket. Jeg vågnede kort omkring tre tiden, men kun fordi jeg hørte regnen slå mod teltdugen....
Bornholms kyststi – Dag 3

Bornholms kyststi – Dag 3

Fra Snogebæk til Svaneke     Frisk vind i shelteret til solopgang Da jeg kvart over seks slår øjnene op, er det til lyden af den blafrende presenning som lukker det ene friske vindpust ind i shelteret efter det andet, alt imens solopgangen så småt, er ved at...
Bornholms kyststi – Dag 2

Bornholms kyststi – Dag 2

Fra Boderne til Snogebæk     Tidligt op og ud på stierne Klokken er omkring seks, da jeg slår øjnene op og åbner døren ud til shelterpladsen. Jeg ligger lidt i soveposen og drømmer om at man kunne fryse tiden og bare ligge her resten af dagen og nyde...
Bornholms kyststi – Dag 1

Bornholms kyststi – Dag 1

Fra Rønne til Boderne     Med offentlig transport til Køge Det er torsdag aften d. 23/7 2020, tasken er pakket med oppakning til en uges vandring på Bornholm og jeg er virkelig klar til at komme tilbage til solskinsøen, som jeg ikke har besøgt siden 7....
Overblik over Bornholms Kyststi

Overblik over Bornholms Kyststi

Grundlæggende om Kyststien Kyststien bliver ofte beskrevet som en 120 kms vandrerute, rundt om Bornholms kystlinje. Men en stor del af vandreruten går faktisk langs de gamle redningsstier, som blev grundlagt allerede tilbage i 1895, da folketinget vedtog Danmarks...
Gendarmstien – Dag 4

Gendarmstien – Dag 4

Fra Kollund skov til Padborg       Blikstille morgen i Flensborg Fjord Jeg faldt i søvn til synet af Flensborg Fjord og jeg vågner til samme fjord, i total blikstille tilstand. Det store skibsværft på Flensborg havn, er lyst op i morgensolens stråler og...
Gendarmstien – Dag 3

Gendarmstien – Dag 3

Fra Gråsten til Kollund skov       Sovet som en sten, vækket af gravemaskine Her til morgen er der ingen som har sat alarm i shelteret, eller har planer om en tidlig start på vandringen. Fuglesang udenfor shelteret og solens stråler er normalt mit...
Gendarmstien – Dag 2

Gendarmstien – Dag 2

Fra Kobbel skov til Gråsten       Solopgang, kaffe og stilhed! Jeg elsker at sove udenfor i naturen, men når det er første nat udenfor, så skal man altid lige finde sig til rette og med vandringen på de 37 km i går, så vidste jeg godt det ville blive en...
Gendarmstien – Dag 1

Gendarmstien – Dag 1

Fra Skovby til Kobbel skov     Mama sørger for morgenmad og transport til Skovby Som altid før et nyt eventyr, så sover jeg aldrig natten op til turen skal starte, så da vækkeuret ringer klokken 05:45, er det ikke ligefrem fordi jeg flyver ud af sengen. Men...
Gendarmstien

Gendarmstien

Overblik over gendarmstien       Efter at have vandret Gendarmstien fra Skovby til Padborg i juni 2020, kan jeg kun tilslutte mig koret om at dette er en af Danmarks smukkeste vandreruter. Vælger du at gå fra Padborg til Skovby eller omvendt som jeg...
TelefériQo i Quito

TelefériQo i Quito

En overskyet fornøjelse       Masaya hostel til TelefériQo Jeg vågner ved alarmen går i gang omkring klokken ni og kravler derefter ned fra overkøjen, på den otte personers stuen på Masaya hostel, som jeg bor på. Jeg går ned i køkkenet og laver mig en...
Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Independiente del Valle mod Junior de Barranquilla

Tomt kæmpe stadion uden tag, i regnvejr       Opgave inden Estadio Olímpico Atahualpa Inden jeg kan tage til dagens fodboldkamp mellem Independiente del Valle (Ecuador) og Junior de Barranquilla (Colombia) i Copa Libertadores, har jeg en super vigtig...
L.D.U. Quito mod River Plate

L.D.U. Quito mod River Plate

Sendt hjem til Argentina, på røv og albuer     Fra hostel til La Casa Blanca Da jeg i morgen skal ud på ”Cuyabeno jungletur”, så går jeg på jagt efter solcreme og insektspray, i de nærliggende supermarkeder. Da jeg har fået styr på hvad jeg vil lade blive på...
Independiente del Valle mod Olmedo

Independiente del Valle mod Olmedo

Choknederlag på Estadio de Ruminahui     Fra hostel til stadion Jeg forlader hostellet Masaya, som ligger i den gamle bydel i Quito. På hostellet har receptionisten fortalt mig at der gerne skulle køre en bus fra ”Estación Playón de La Marín”, som er en...
Cuyabeno junglen – Dag 5

Cuyabeno junglen – Dag 5

Nu tilbage mod Quito     Morgentur i kanoen Vækkeuret ringer tidligt i dag, faktisk helt bestemt klokken 5:00. Edwin har besluttet at vi skal på en tur op af floden klokken 6:00 i kano, for at se om vi kan få øje på nogle morgentrætte dyr. På mit tidligere...
Cuyabeno junglen – Dag 4

Cuyabeno junglen – Dag 4

En utrolig dagstur i junglen     Drømmene Vækkeuret hiver mig ud af drømmeland, klokken syv. Jeg har nogle drømme for tiden, som føles rigtig virkelige. Den seneste tid har de handlet meget om fremtiden, for mig. Jeg drømmer for tiden om en campervan, om at...
Cuyabeno junglen – Dag 3

Cuyabeno junglen – Dag 3

Piratfiskeri og badning i samme flod     Piratfiskeri Alarmen ringer som planlagt klokken 7:00 og jeg ligger bare en halv time under myggenettet og vågner stille og roligt. Lidt i otte går jeg hen til restauranten, hvor der er morgenmad. I dag får vi tre...
Cuyabeno jungletur – Dag 2

Cuyabeno jungletur – Dag 2

Regn i regnskoven     Morgenmad og morgentur i junglen Jeg har sovet som en sten, da jeg endelig kunne falde i søvn. Vækkeuret ringer klokken 7:00 og bagefter ligger jeg bare i fosterstilling, under myggenettet og slapper af, indtil jeg bliver nød til at stå...
Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Cuyabeno jungletur – Rejsen til junglen og dag 1

Her skal jeg sgu da ikke bo?!     På gensyn Quito Jeg vågner ved alarmen går i gang, klokken kvart i otte. Næsten alle mine ting er pakket ned i rygsækken og jeg skal i dag tjekke ud fra Masaya hostel i Quito, for at tage på min første rigtige jungletur...
Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Mitad del Mundo – Ækvators nulpunkt

Ækvators nulpunkt     Ciudad Mitad del Mundo Små 30 km fra centrum i Quito, hovedstaden i Ecuador, (Ecuador oversat fra spansk til engelsk er equator, som igen oversat til dansk fra engelsk betyder ækvator) ligger San Antonio de Pichincha. Byen bliver hvert...
Vandretur i Cajas National Park

Vandretur i Cajas National Park

Fra kontor dag til vandretur     Fra kontor dag til vandretur Her på hostellet ”Mallki Hostel” i Cuenca, havde jeg faktisk planlagt en dag på kontoret i dag. Når jeg siger på kontoret, så mener jeg faktisk bare min seng, eller en sofa i opholdsstuen, hvor...
Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Club Sport Emelec mod Guayaquil City FC

Estadio George Capwell   Anskaffelse af kampbillet Noget af det første jeg altid gør, når jeg kommer til et nyt land eller by, under mine rejser, er at tjekke min groundhopper app på telefonen, som hedder ”Futbology”. Her kan jeg få en idé om hvilke fodboldhold...
Deportivo Municipal mod UTC

Deportivo Municipal mod UTC

Estadio Universidad San Marcos   Tilbage til hostel, pool og en øl Efter fodboldkampen tidligere i dag, som var ”Club Sporting Cristal der spillede mod Cusco FC”, tog jeg en Uber tilbage til hostellet klokken 12:55, til 17 soles (34 kr). Jeg går direkte ind på...
Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Club Sporting Cristal mod Cusco FC

Estadio Alberto Gallardo   Op og afsted! Efter jeg kom hjem fra kampen ”Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” i går aftes, så skulle det da fejres at jeg nu havde set min første fodboldkamp, her i Sydamerika. Det blev så til en god håndfuld øl på...
Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Laguna Paron – Klart den bumlende bustur værd!

Alene afsted til Laguna Paron Ana tog afsted med bussen i går, så nu er jeg igen alene med min rygsæk. Det er utrolig dejligt med selskab undervejs på rejsen, men lige netop på denne her rejse, vil jeg gerne rejse solo og ikke være afhængig af andres rejsemål, eller...
Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

Laguna 69 – På lagune tur i regnvejr

På lagune tur i regnvejr   Morgenstund har guld i mund Vækkeuret ringer klokken fire og jeg begår den fejl som jeg heldigvis meget sjældent gør når jeg skal på en tur, jeg slår nemlig alarmen fra og falder i søvn igen. Ana vækker mig ti minutter efter, da hendes...
Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Pastoruri Glacier – Min første gletsjer

Ana og jeg sidder klar i receptionen lidt i ni, da det er vores afhentningstidspunkt. Vi har booket turen til Pastoruri gletsjeren igennem hostellet og dermed fået lidt rabat. Ulempen er at man ikke helt kan vide sig sikker på, hvilket selskab man kommer med. Turen...
Første fodboldkamp i Sydamerika!

Første fodboldkamp i Sydamerika!

“Universitario de Deportes mod Sport Huancayo” Allerede den 5. februar forsøgte jeg at komme ind på Estadio Monumental ”U”, i Lima, Peru. Universitario de Deportes fra Peru, skal møde Cerro Porteno fra Paraguay, i Copa Libertadores kvalifikationen. Jeg...
Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Rainbow Mountain – I regn, slud og sne

Vækkeuret ringer klokken 2.30 og jeg har fået af vide at jeg kan blive hentet i receptionen på Wild Rover, fra klokken 3.00. Allerede 10 minutter efter vækkeuret har ringet, har jeg fået vand i hovedet, børstet tænder og lidt duft under armene. Jeg tjekker det hele...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 4 – 28. Januar.

Jeg har sovet som en sten og er ikke helt frisk på at stå op, da vækkeuret ringer 3.35 på Inti Punku hotellet, så jeg snuser videre to gange. Men der intet at gøre, dette er den store dag på turen og jeg kan sove, når jeg forhåbentligt bliver en gammel berejst mand....
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 3 – 27. Januar

Klokken fem bliver jeg vækket af Max, som serverer varm coca te i teltet. Der bliver rusket lidt i teltdugen og Max siger ”Hello! Good morning Kristian, how are you? I’m having coca ready”. Men inden jeg kan nyde min coca te, har jeg lige et hængeparti fra natten, der...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 2 – 26 . Januar

Der bliver rusket i teltet og Max står klar udenfor med varm coca te, man kan nyde i soveposen, inden man står op. Klokken er fire og efter små tre kvarter bliver der serveret morgenmad i den lille hytte, som ligger op af teltene. Der bliver hurtigt den stemning...
Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Lares Trek til Machu Picchu – Dag 1 – 25. Januar

Jeg har sat vækkeuret til 3.30 og jeg føler en spænding, i hele kroppen. Har jeg nu husket det hele og pakket alt korrekt ned? Jeg når at pakke det hele ned og ud flere gange, inden jeg bliver hentet klokken ti minutter over fem. En mand efterspørger mit navn i døren...
Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Lares Trek til Machu Picchu – Fire dage, tre overnatninger

Briefing aftenen før afgang Overordnede information: Fra og til: Cusco → Lares Trek → Machu Picchu → Cusco. Type tur: Vandring, kulturel. Sværhedsgrad: +Middel, det kræver noget tilvænning med det lette luftlag og visse steder går det stejlt opad. Sæson: Lares Trek er...
Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Cerro Manquehue, Santiago dalens top!

Hovedstaden i Chile er Santiago som ligger i en dal, med bjerge omkring sig. Bliver det travle by liv for meget, så er det guld værd at komme ud og mærke naturen, stilheden og den ”friske” luft. Efter over en uge i Santiago, har jeg endnu ikke set noget regn eller...
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.